19 вересня 2019

Візуальна презентація галузі



Фотовиставка до Дня працівника лісу у Верховній Раді.

Державне агентство лісових ресурсів 10 вересня в будинку Верховної Ради відкрило фотоекспозицію «Лісівники на службі лісу та суспільства». Виставка відбулася за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

Мета фотовиставки – привернути увагу народних депутатів до проблем лісового та мисливського господарства. Експозиція висвітлює ті основні напрямки щоденної роботи працівників лісу, які є в обов’язках кожного фахівця галузі, і які передаються із покоління у покоління – збереження біорізноманіття лісових екосистем, відтворення лісових насаджень, їх неповторної краси та виховання дбайливого ставлення до лісів у молодого покоління. Тут представлені фото, які ілюструють різноманітні технологічні етапи лісівництва: заготовлю  насіння, вирощування саджанців, догляд за молодим лісом.

У відкритті виставки взяли участь народні депутати України, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, експерти лісової галузі.

Володимир Бондар зазначив, що це перший захід у рамках акції Агентства «Лісівничий тиждень», який передує професійному святу працівників лісової та деревообробної галузей України – Дню працівника лісу, що відзначається 15 вересня.

– Цими заходами ми хочемо презентувати всі ті законопроекти, які напрацювала галузь, передати у профільний комітет, щоб депутати взяли їх за базу, – наголосив Володимир Налькович. – Щоб нова лісова політика була базовим принципом діяльності й розвитку лісової галузі. А вже депутатам вирішувати який вигляд матиме структура, що управлятиме лісами, які законодавчі ініціативи треба реалізувати у першу чергу. Цими заходами ми хочемо привернути увагу і народних депутатів, і суспільства до проблем у лісовій галузі. І, сподіваємось, що таким чином ці проблеми ми поступово будемо вирішувати.

Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко зазначив, що під час здійснення ряду реформ необхідно буде визначитися у складі якого міністерства перебуватиме лісове Агентство.

– Ми наголошуємо на збереженні біорізноманіття, лісу як екосистеми. Лісове господарство – невід’ємна частина захисту довкілля, і якщо ми говоримо про нову лісову політику, то маємо усвідомити, що треба у найкоротший термін і бізнесу, і громадськості, і державі опрацювати законодавство, вивірити і узгодити з усіма ланками суспільства, – сказав він.

Віталій ГОПКАЛО,
Газета “Природа і суспільство”

0 коммент.:

Дописати коментар