30 жовтня 2019

Рада заборонила вирубку ялицево-букових лісів Карпат



Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект №0873 про введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. За відповідний законопроект проголосував 301 народний депутат. Мінекоенерго підтримує прийняття цього законопроекту, адже він дозволить унеможливити під виглядом санітарних рубок - суцільні.

Про що йдеться в законі?

Законопроект вносить зміни до статей 21 та 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд», а саме забороняє проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках. Також законопроект вносить зміни до Закону України «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону».

Документ встановлює заборону на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних рубок головного користування та будь-яких інших суцільних рубок у високогірних лісах, у лісах у лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України. Законопроект не торкається розробки суцільних буреломів і вітровалів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками насаджень.

30.10.2019 | 20:30

0 коммент.:

Дописати коментар