27 жовтня 2019

Відновлюємо ліси Херсонщини

На території Херсонської області зростає найбільший рукотворний ліс в Європі. Він вкриває 74 тис. га на загальній площі земель 172 тисяч га. Він не тільки захищає від піщаних бур, а й стримує розширення Олешківської пустелі. Але, на жаль, ми втрачаємойого через постійні пожежі та незаконні вирубки насаджень. Збереження цього лісу є стратегічним питанням для нашоїобласті.

За останні три роки було виявлено 520 випадки незаконних рубок лісових насаджень та 435 передано до правоохороннихорганів. Тільки за останні два місяціполіціязупинила та доглянула 15 машин з піском та 33 з лісом. Ці злочини мають очевидну комерційну спрямованість та,ймовірно,вчинені організованими групами.
З такими темпами вирубки Олешківський ліс найближчим часом може значно зменшитися, а згодом зовсім зникнути.
Для покращення ситуації в лісовій галузі області Херсонською обласною державною адміністрацією було вжито низку термінових заходів:
- щопонеділкапроводятьсяспільнінарадиз правоохоронними органами, одним із головних питань, яких є охорона лісу;

- розроблено та впроваджено план спільних заходів з правоохоронними органами з охорони лісів;

- Започатковано спільне патрулювання працівників поліції, ДСНС, лісової охорони з застосуванням квадрокоптера;

Площапожежу 2019 роцісклала 166 га. Впорівнянні з 2018 роком(771) зменшилась майже в 5 разів. Кількість незаконних рубок за останні три місяці у співвідношенні з першим півріччям, зменшилась майже на 70%. Крім того лісові насадження постійно відновлюються. Тільки у 2019 році висаджено 64 га лісу, а 31 гавідновленно. Навесні наступного року планується висадити ще 150 га лісу.

0 коммент.:

Дописати коментар