29 жовтня 2019

На Вінниччині винайшли спосіб протидіяти незаконній вирубці лісу: тепер на кожній колоді буде...

Вже створено електронний облік дерев



На Вінничині почали ставити чіпи та створювати електронний облік деревини.
Зокрема, на підприємстві "Віноблагроліс" започаткували новий метод контролю дерев. Для цього використовуються спеціальні бірки зі стійкого чорного пластику з унікальним штрих-кодом, який надійно захищений від підробок.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

Вже закуплено 22 комплекти обладнання, витрачено на це все 1 млн.грн. Загалом потрібно таких 49 комплектів. Приблизна вартість одного комплекту - 40 тисяч гривень. Повноцінний комплекс, на базі персонального комп'ютера, обійдеться вже у 60 тис. грн.

Електронний облік дерев почнеться ще на лісокосах. Саме там на дерева будуть встановлювати чіпи, що міститимуть дані про породу дерева, діаметр, ґатунок, довжину, дані про особу і лісогосподарське підприємство. Код чіпа заноситимуть у базу даних. Надходження матеріалу на склади і весь подальший його рух можна буде відслідити за допомогою ціє системи.

База буде знаходитися у вільному доступі. Щоб громадяни, правоохоронці могли злегкістю перевірити інформацію про деревину, яку транспортують територією України.


https://vinnitsa.znaj.ua/273825-na-vinnichchini-vinayshli-sposib-protidiyati-nezakonniy-virubci-lisu-teper-na-kozhniy-kolodi-bude




0 коммент.:

Дописати коментар