26 жовтня 2019

Ліс рубають - смартфон бачить



Заготівлю деревини та онлайн-карту рубок можна простежити в інтернеті

Державне агентство лісових ресурсів України запускає пілотний проєкт електронного реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини.

- Це реєстр дозвільних документів, які дають право здійснювати господарську діяльність, пов'язану із заготівлею деревини. Реєстр лісорубних квитків покриває всю територію України, - повідомляє гендиректор інноваційно-аналітичного центру Держлісагентства Віктор Мельниченко.

У реєстрі вже є інформація про 27 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Розроблено онлайн-карту рубок, яка також працює у пілотному режимі й наразі поширюється на три області – Чернігівську, Полтавську, Рівненську.

Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт агентства (lk.ukrforest.com) та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок. Реєстр містить низку опцій, зокрема можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення.

Якщо на карті лісорубного квитка немає, а рубка в лісі відбувається, то можна звернутися до лісництва чи лісгоспу, на території якого перебуваєте, та повідомити про рубку, яка не відображена на карті. Або викликати поліцію за номером 102.

Після розгляду і ухвалення Верховною Радою України низки законодавчих ініціатив буде можливість поширити систему електронного обліку деревини, реєстр лісорубних і лісових квитків, онлайн-карту рубок на всіх постійних лісокористувачів, які також здійснюють заготівлю деревини, незалежно від підпорядкування. Інакше кажучи, охопити всю Україну.

Альона КРИШТАНОВИЧ
Україна
26.10.2019 | 12:18
Фотоілюстрація zaxid.net

0 коммент.:

Дописати коментар