14 січня 2020

Рахункова палата виявила проблеми в експорті сирого лісу

Глава Рахункової палати Олексій Кудрін на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що відомство виявило ряд проблем в питанні експорту сирого лісу з країни.


Олександр Вільф  РІА Новини

«Ми проаналізували весь ланцюжок від вирубки до експорту і виявили ряд проблем, в тому числі в митних органах по порядку декларування цього лісу. Ці порушення ми відправили в правоохоронні органи. Зараз ведеться відповідна робота », - цитує його РІА Новини.

Разом з цим він додав, що в даний час обговорюється питання введення в обіг земель, які пустують або по яким не розмежовані права власності.

Раніше Іркутської митницею було порушено дві кримінальні справи за фактом контрабанди в Китай пиломатеріалів у великих розмірах.

У листопаді 2019 року правоохоронні органи в Сибіру затримали двох місцевих жителів, підозрюваних у великій контрабанді лісоматеріалів з Росії за кордон.

У жовтні 2019 року Іркутська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди пиломатеріалів в Афганістан.

6 червня 2019 року в Москві співробітники ФСБ затримали міністра лісового комплексу Іркутської області Сергія Шеверда. Його підозрюють у перевищенні посадових повноважень. За версією правоохоронних органів, він санкціонував незаконне вирубування лісу на площі 120 га в природному заказнику «Туколонь». Сума збитку оцінюється в 748 млн рублів.

Подробиці - в матеріалі RT.

0 коммент.:

Дописати коментар