18 березня 2020

98 000 гривень за неофіційний відпуск лісоматеріалів – ДБР затримало майстра лісу

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, 17 березня 2020 року затримали майстра лісу одного з лісництв Державного підприємства «Канівське лісове господарство» за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, працівник лісгоспу вимагав від громадянина 98 тисяч гривень за відпуск 70 м3 необлікованих лісоматеріалів без оформлення офіційних документів.

У ході розслідування вже задокументовано факт одержання посадовцем частини "винагороди" у розмірі 65 тисяч гривень.

Майстра лісу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним чергової частини неправомірної вигоди в сумі 30 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення працівнику держпідприємства про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідування здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Черкаській області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України.

У разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

0 коммент.:

Дописати коментар