29 березня 2020

Зафіксовані випадки підпалу сухої трави поряд з лісосмугою


Сьогодні 28.03.2020 року в межі селища Біловодськ, зафіксовані випадки підпалу сухої трави поряд з лісосмугою, в результаті вогнище неконтрольовано перекинулося на ліс.

Силами Лісової охорони ДП "Біловодського ЛМГ" та особовим складом ГУ ДСНС України, та також не байдужих людей, при застосуванні спецтехніки пожежників та великої кількості техніки структурного підрозділу ДП "Біловодське ЛМГ" пожежі були ліквідовані.

Встановлено особу яка здійснила підпал. До відділу поліції було направлено заяву на дії що призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі. Відповідно до ст. 77 КУпАП збільшено розміри штрафів. Зокрема, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах на громадян накладається штраф від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому за дії, що призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, передбачається накладення штрафу на громадян - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів неоподатковуваних мінімумів, а на посадових осіб - від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року з 12 березня по 3 квітня 2020 року на усій території України встановлено карантин.

В цей час наразилися на небезпечну боротьбу зі спричиненою пожежею 11 працівників Лісової охорони ДП "Біловодського ЛМГ" та 11 осіб особового складу ГУ ДСНС України та додатково наражаються також на небезпеку бути інфікованими.

ДП " БІловодське лісомисливське господарство" ПРОХАЄ ВСІХ ГРОМАДЯН НЕ ПАЛИТИ СУХУ ТРАВУ ТА НЕ БАВИТИСЯ З ВОГНИЩЕМ БІЛЯ ЛІСУ.

Дякуємо всім хто допоміг сьогодні здолати стихію. Здоров'я ВАМ всім.

0 коммент.:

Дописати коментар