11 квітня 2015

Українське лісове відомство прагне до підвищення інформаційної відкритості

У зв'язку з підвищенням інтересу громадськості до управління лісами, Громадська рада рекомендує Державному агентству лісових ресурсів України вжити дієвих заходів щодо підвищення його інформаційної відкритості та залученню громадськості до прийняття рішень та іншим видам діяльності з управління лісами.

23 жовтня 2014 року на засіданні з представниками громадськості та регіональних органів управління лісами Комісія по зв'язках з громадськістю Громадської ради при Держлісагентстві України рекомендувала Держлісагентству вжити низку заходів щодо підвищення його інформаційної відкритості. Йшлося про такі заходи, як створення Інтернет-порталу, прискорення процесу затвердження нормативних документів, що містять опис механізмів залучення громадськості до управління лісовим господарством та оперативного надання інформації.

До остаточного узгодження своїх рекомендацій і їх подання Держлісагентству Комісія по зв'язках з громадськістю вислухала виступи експертів програми «ФЛЕГ II» і Науково-освітнього інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України. Аналітична робота і спільна нарада були проведені за підтримки програми «ОЛЕГ II».

Комісія прийняла рішення схвалити проект «Концепції розвитку Інтернет-ресурсів Державного агентства лісових ресурсів України» і звернутися до керівництва програми «ФЛЕГII» за підтримкою для її реалізації. Держлісагентству також рекомендовано створити робочу групу зі створення Інтернет-порталу, до складу якої слід включити фахівців програми «ФЛЕГ II», державних органів, громадських організацій, наукових та освітніх установ.

«Щоб місцеві спільноти могли впливати на управління своїми лісами, їм необхідні доступ до актуальної інформації і можливість брати участь у процесі прийняття рішень», - каже Роман Волосянчук, координатор програми «ФЛЕГ II» від МСОП на Україні.

«Представлення інформації і прийняття таких рішень Комісією - важливі кроки до поліпшення доступу до інформації та залученню громадськості до управління лісами на Україні»

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ : www.new.enpi-fleg.org/ru 
ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ: Роман Волосянчук (МСОП) volosyanchuk@enpi-fleg.org

Джерело інформації http://www.enpi-fleg.org/site/assets/files/1560/newsletter_03-04-14_ru.pdf (стор.9)

0 коммент.:

Дописати коментар