31 травня 2016

Казахстан і Китай обмінюються досвідом посадки лісу в засоленому грунті


Казахстан і Китай обмінюються досвідом посадки лісу в сухий і засолений ґрунт. Про це 30 травня повідомив виконуючий обов'язки Голови комітету лісового господарства і тваринного світу Міністерства сільського господарства Республіки Казахстан Кайрат Устеміров.

"Ми починаємо співпрацю з Синьцзян-Уйгурським автономним районом. У Сіньцзяні є науковий інститут лісового господарства. У них напрацьований дуже великий досвід  посадки лісів на посушливих, занедбаних землях", - сказав К.Устеміров на першій конференції міністрів з актуальних питань розвитку лісового господарства країн Центральної Азії, Китаю і Монголії.

"Ми з ними співпрацюємо, укладений меморандум між науково дослідним інститутом лісового господарства Казахстану і Синьцзян-Уйгурським автономним районом КНР, дослідні ділянки підбираємо на території зелених зон нашого міста, і хочемо спробувати, випробувати китайські методи посадки на засолених землях. Навколо Астани грунту складні , засолені, внутрішні ґрунтові води, тому ми і хочемо спробувати китайський досвід посадки на таких поганих землях ", - зазначив він

2016-05-31 9:53:27
http://russian.cri.cn/841/2016/05/31/1s582791.htm

0 коммент.:

Дописати коментар