14 червня 2017

Закарпатські ветерани АТО закликають міністра екології Семерака виконати обіцянку про ліквідацію екологічної інспекції (відео)



Державну екологічну інспекцію неможливо вилікувати від корупції, тому вона буде ліквідована, а замість неї буде створено нова природоохоронна служба, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак веде розмови про ліквідацію Державної екологічної інспекції України уже на протязі останнього року. Учасники бойових дій із Закарпаття вирішили нагади високопосадовцю про його обіцянку.

Ситуацію здетонувало направлення Державною екологічною інспекцією України сьомої перевірки за останні два роки до Ужанського національного природнього парку, який є об’єктом з незначним ступенем ризику для навколишнього середовища.

Остання планова перевірка нацпарку відбувалася з 1-го по 21-ше грудня 2016 року, тому наступня мала бути не раніше ніж за два роки в грудні 2018 року. В порушення норм чинного законодавства перевіряючі не мали при собі направлення завіреного мокрою печаткою, а лише ксерокопію документа.

Закарпатські атовці, які мають офіційні угоди про співпрацю з Ужанським національним природнім парком не стали осторонь від корупційних проявів і проявили свою громадянську позицію. Воїни Вячеслав Харченко та Владислав Пугінський в доволі жорсткій формі запитали у екоінспекторів, чому вони не бачать масових незаконних рубок лісів на Закарпатті, незаконного видобування гравію та каменю. Чому не йдуть перевіряти бурштинові копальні на Рівненщині, де відбувається національна екологічна катастрофа, відповіді не послідувало. Чиновники кажуть, що така воля начальства з Києва і воно визначає першочергові об’єкти для перевірки.

Керівництво нацпарку в особі Віктора Бирковича стверджує, що ці перевірки є політичною помстою зі сторони клану Балоги, який і надалі продовжує контролювати ключові посади у міністерстві екології.



0 коммент.:

Дописати коментар