07 червня 2017

Одне з важливих питань – це питання виявлення фактів порушень на лісопильних об’єктах району



На спільних засіданнях громадської ради та координаційного центру надання допомоги учасника АТО та членам іх сімей головою райдержадміністрації Олександром Лабецьким та громадськими активістами неодноразово піднімалося питання щодо виявлення фактів порушень на лісопильних об’єктах району. Очільником району було зазначено, що прямою відповідальністю за правопорушення в лісовій і лісопереробній галузях є адміністративна чи кримінальна відповідальність самих порушників, не дивлячись, чи це державні підприємства чи фізичні особи.

Відповідно після кожного спільного засідання громадської ради та координаційного центру надання допомоги учасника АТО та членам іх сімей дається доручення керівнику Турківського ВП Самбірського ВП ГУНП у Львівській області щодо розслідувань фактів порушень, встановлення винних та притягнення їх до відповідальності.

За інформацією начальника Турківського ВП Самбірського ВП у Львівській області повідомлено наступне, що працівниками Турківського ВП Самбірського ВП ГУНП у Львівській області спільно з працівниками лісової охорони протягом 2017 року виявлено та вилучено лісо продукцію, а саме:
  • на території лісопильного об’єкту у с.Вовче, Турківського району в межах кримінального провадження вилучено лісо продукцію в кількості 6,1 м.куб. взято під охорону працівниками лісової охорони;
  • на території Ісаївської сільської ради в лісовому масиві виявлено та вилучено лісо продукцію у кількості 9,5 м. куб. породи ялиці та смереки. По даному факту матеріали внесено до ЄРДР за ст..367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам);
  • на території лісопильного об’єкту у с.Ластівка Турківського району в межах кримінального провадження виявлено та вилучено лісо продукцію породи ялиці та смереки в кількості 8,0 м.куб. та здано на зберігання працівникам лісової охорони.

Питання боротьби з порушниками в лісогосподарській сфері знаходиться на контролі у голови райдержадміністрації. Але всі ми повинні розуміти, що з порушниками повинні боротися правоохоронні органи, а захищати ліс та вести господарську діяльність – лісові господарства району.

Автор admin, червня 7, 2017
http://turka-rda.gov.ua/news/odne-z-vazhlyvyh-pytan-tse-pytannya-vyyavlennya-faktiv-porushen-na-lisopylnyh-objektah-rajonu.html

0 коммент.:

Дописати коментар