07 червня 2017

На Івано-Франківщині селяни заблокували дорогу



Сьогодні з 9 години перекрито рух транспорту на трасі Калуш – Осмолода на території села Ясень Рожнятівського району.

Понад 70 жителів не пропускають машини та автобусу, вимагають приїзду керівництва Рожнятівського району та керівництва ДП «Осмолодський лісгосп», щоб вирішувати питання безпеки громадян села при русі автотранспорту.

Основана вимога протестувальників – обмеження руху лісовозів, ремонт дорожнього покриття, а в перспективі – будівництво об’їзного шляху повз село Ясень.

За словами сільського голови Ясеня Віктора Рараговського, траса Калуш – Осмолода є промисловою дорогою і, одночасно, центральною вулицею села – Вагилевича.

«При вирубці і заготовці лісу машини з деревами їздять через центр села, - каже війт. – Лісовози не призначені до проїзду по асфальті – вони всюдиходи, їздять по горах, по заболочених місцевостях, набирають на себе багато лісу, а рухаючись по асфальту – знищують покриття та загрожують безпеці людей».

Проблема з перевезенням лісу через територію села постала вже давно. Мешканці Ясеня неодноразово зверталися у різні інстанції, але кажуть, що проблема не вирішується через плани промислової вирубки. 

   
  

Опубліковано: 07.06.2017 12:48

0 коммент.:

Дописати коментар