30 березня 2018

Про запобігання нападам хижих звірів та недопущення погіршення епідеміологічної ситуації у зоні відчуження


ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З УПРАВЛІННЯ ЗОНОЮ ВІДЧУЖЕННЯ
НАКАЗ

від 22 лютого 2018 року N 38

Про запобігання нападам хижих звірів та недопущення погіршення епідеміологічної ситуації у зоні відчуження

У зв'язку зі збільшенням на території зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення (далі зона відчуження) кількості випадків появи хижих звірів (вовків, лисиць) на промислових майданчиках підприємств, у місцях перебування працівників підприємств зони відчуження, про що свідчать неодноразові звернення керівників підприємств до Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ), склалася критична ситуація із забезпеченням особистої безпеки людей, з метою запобігання нападам хижих звірів на людей, недопущення поширення захворювань на сказ та погіршення епідеміологічної ситуації у зоні відчуження, керуючись законами України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про ветеринарну медицину", "Про тваринний світ", Положенням про Державне агентство України з управління зоною відчуження, затвердженим постановою від 22 жовтня 2014 року N 564, наказом ДАЗВ від 23.12.2017 N 147 "Про запобігання поширенню інфекційних захворювань у зоні відчуження", на підставі дозволів Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства від 21 лютого 2018 року N 38/2018, N 39/2018. N 40/2018. N 41/2018, наказую:

1. Виконуючому обов'язки директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Мельничуку Т. В.:

1.1. У 2018 році вжити заходів з відстрілу на території зони відчуження, яка не входить до території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного-заповідника, хижих звірів: вовків та лисиць (далі - звірів).

1.2. Забезпечити підготовку пропозицій щодо формування складу групи (до 20 осіб), які мають посвідчення мисливця і досвід у справі відстрілу звірів, та надавати заявки до ДАЗВ зі списком осіб, які беруть участь у заходах (форма списку додається). Заходи провести із залученням груп до 20 грудня 2018 року.

1.3. Забезпечити інструктаж з техніки безпеки для осіб, які залучені до проведення заходів з відстрілу звірів (під розпис).

1.4. Порушити клопотання перед начальником Відділу поліції зони Чорнобильської АЕС ГУ НП України у Київській області майором поліції Обжилянським Яном Івановичем про виділення необхідної кількості працівників поліції для супроводу групи осіб під час проведення заходів з відстрілу звірів на території зони відчуження, а також для проведення інструктажу про дотримання вимог нормативно-правових актів під час використання зброї у місцях проведення відстрілу.

1.5. Виконуючому обов'язки директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Мельничуку Т. В. забезпечити доставку відстріляних хижих звірів до Іванківської районної державної лікарні ветеринарної медицини для обстеження та відбору проб, з подальшим проведенням комплексу дезінфекційних заходів (за необхідності).

1.6. Забезпечити повідомлення Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства про результати відстрілу до 15 січня 2019 року.

2. Покласти на виконуючого обов'язки директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Мельничука Т. В. та завідувача сектору з питань режиму, фізичного захисту та мобілізаційної роботи ДАЗВ Максимова А. І. організацію заходів по відстрілу звірів та контроль за його проведенням (у межах компетенції).

2.1. Загальний контроль покласти на виконуючого обов'язки начальника управління з питань забезпечення бар'єрної функції зони відчуження, природно-заповідного фонду, радіаційної безпеки, охорони праці та цивільного захисту Байталу М. Р.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови ДАЗВ Фещенка В. П.

Голова

В. В. Петрук

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/FN040838.html

0 коммент.:

Дописати коментар