26 березня 2018

Повідомлення про забезпечення дотримання сезону тиші


Управління екології та природних ресурсів доводить до відома, що з 1 квітня 2016 року в Україні уперше стала проводитися нова природоохоронна кампанія, що має законодавчу основу – «Сезон тиші». Згідно із законом цей період тепер діятиме в Україні щорічно з 1 квітня по 15 червня.

У відповідності до п.5 ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Особливо важлива заборона на проведення будь-яких санітарних рубок – суцільних і вибіркових, не лише в лісах, але і в об’єктах зелених насаджень міст і населених пунктів. Для об’єктів природно-заповідного фонду ця заборона вкрай потрібна, адже санітарні рубки, що проводяться навесні, перешкоджають гніздуванню різних видів птахів, передусім хижих, а також заважають розмноженню диких видів звірів, у тому числі мисливської фауни. Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації

http://voladm.gov.ua/povidomlennya-pro-zabezpechennya-dotrimannya-sezonu-tishi/

0 коммент.:

Дописати коментар