28 березня 2018

З квітня в Україні почнеться Сезон тиші



В Україні з 1 квітня по 15 червня буде діяти Сезон тиші. У цей період буде заборонено проведення в лісах і зелених зонах заходів і робіт, що є джерелами підвищеного шуму і занепокоєння. Про це повідомляє Святошинське лісопаркове господарство на своїй сторінці у Facebook.

У лісах і зелених зонах буде заборонена стрілянина, проведення вибухових робіт, запуск феєрверків, санітарні рубки лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах. Такі обмеження пов'язані з тим, що в зазначений період відбувається масове розмноження диких тварин.

- Особливо важлива заборона на проведення будь-яких санітарних рубок — суцільних і вибіркових, не лише в лісах, але і в об'єктах зеленого насадження міст і населених пунктів. Для об'єктів ПЗФ ця заборона взагалі украй потрібна, адже санітарні рубки, що проводяться навесні, зривають гніздування різних видів птахів, передусім хижих, а також заважають розмноженню диких видів звірів, у тому числі мисливської фауни, - йдеться в повідомленні.

Джерело

0 коммент.:

Дописати коментар