30 березня 2018

Весна ще не прийшла, але рятувальники вже чекають спекотного літа з великою кількістю пожеж


Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) затвердила план протипожежного реагування в 2018 році.

"Кількість пожеж збільшилася на 20% в порівнянні з минулим роком", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в п'ятницю на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ ​​та НС, повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

За його словами, у зв'язку з цим необхідно активно працювати над превентивними заходами.

За словами голови ГСЧС Миколи Чечоткіна, планом реагування передбачено, що Міністерство екології і природних ресурсів, Державне агентство лісових ресурсів, Державне агентство зони відчуження повинні будуть до кінця травня цього року завершити інженерно технічні заходи по протипожежного облаштування лісів і заповідників, оновити протипожежні розриви, лісові дороги і під'їзди до водойм.

Місцевим органам влади доручено провести комплексні заходи щодо попередження та ліквідації пожеж в лісових масивах, на торфовищах та землях сільгосподарського призначення.

Також цим відомствам доручено забезпечити постійний моніторинг ситуації з пожежною безпекою.

Крім того, місцевим і центральним органам влади доручено провести інформаційні кампанії щодо недопущення спалювання сухої трави та побутових відходів.

Міністерству оборони доручено забезпечити пожежну безпеку на полігонах.

"За даними українського Укрггідрометцентру, пожежонебезпечний період в 2018 році очікується складним і буде характеризувати великою кількістю днів з температурою повітря 30-35 градусів вище нуля, дефіцитом опадів, формуванням із травня по вересень періодів з високою пожежонебезпекою в усіх областях", - додав Чечоткін.

22:28, сьогодні
https://strana.ua/news/133054-vesna-eshche-ne-prishla-no-spasateli-uzhe-zhdut-rosta-chisla-pozharov-s-maja-po-sentjabr.html


Комісія ТЕБ та НС (30.03.2018) ВІДЕО без Володимира Нальковича

MNS GOV.UA Опубликовано: 30 мар. 2018 г. 30 березня о 15:00 в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра- Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулось засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо заходів з безпечного...

0 коммент.:

Дописати коментар