29 травня 2018

Рада ЄС погодила виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги

Рада Євросоюзу схвалила угоду про надання Україні стабілізаційного кредиту на суму 1 мільярд євро.

Про це йдеться у прес-релізі на сайті Ради ЄС.

За розрахунками ЄС, новий пакет макрофінансової допомоги, разом з коштами, виділеними МВФ, має покрити потреби України на економічну стабілізацію та проведення структурних реформ у найближчі 2-2,5 роки, - перекладає Громадське.

«Макрофінансова допомога — це виключна форма фінансової допомоги, яку Євросоюз надає країнам-партнерам, що мають проблеми з дефіцитом бюджетних ресурсів. Це вже третя операція фінансової підтримки України з 2014 року», — йдеться у повідомленні.

Перший транш допомоги ЄС Україні на суму 1,6 мільярда євро, надійшов Україні у 2014 році. Другий транш на 1,8 мільярдів євро — у 2015 році. В той же час, з виділених Євросоюзом коштів близько 600 мільйонів євро було відхилено через відмову України скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка.

Подальша макро-фінансова допомога буде залежати від прогресу в запровадженні антикорупційних реформ в Україні та виконання умов програми співпраці між Україною та МВФ.

Раніше повідомлялось, що новий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу Україні надійде після скасування мораторію на експорт лісу.

29/05/2018

0 коммент.:

Дописати коментар