31 травня 2018

Для підприємців готують екологічні декларації



А на забруднювачів довкілля чекають більші штрафи.

Упродовж 2018-2020 років уряд планує запровадити подання екологічних декларацій суб’єктами господарювання. Про це йдеться в Плані заходів щодо реалізації Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні.

Відповідне розпорядження передбачає створення Державної природоохоронної служби та її міжрегіональних територіальних органів.

У Кабміні планують скасувати обов’язковий плановий контроль підприємців малого та середнього бізнесу. Натомість хочуть змусити забруднювачів довкілля платити за завдану шкоду, а також створити умови для інтеграції природоохоронної системи до європейських норм.

Зокрема, уряд планує розробити зміни до законодавства, які дозволять посилити відповідальність за вчинення адміністративних порушень і злочинів проти навколишнього середовища. Також Кабмін пропонує внести страхування екологічних ризиків до переліку обов’язкових видів страхування.

Крім того, урядовці планують створити низку нових установ: зокрема, фонд фінансового гарантування екологічної відповідальності та мережі лабораторій Служби для забезпечення проведення моніторингу стану навколишнього природного середовища.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

0 коммент.:

Дописати коментар