28 травня 2018

Лісову пожежу на Херсонщині локалізовано. Триває проливка окремих осередків

27 травня о 13:25 до Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Херсонській області від чергового Національної поліції надійшло повідомлення про пожежу в 3-му та 4-му кварталах Раденського лісництва Олешківського району.



На місце події терміново були направлені пожежно-рятувальні підрозділи. Станом на 18:00 пожежу було локалізовано на площі 25 га, з яких 7 га верхового.

На ліквідацію пожежі всього залучено 43 одиниці техніки та 130 чоловік особового складу, з них 14 одиниць техніки та 50 рятувальників обласної ДСНС, 22 одиниці техніки та 43 працівники лісової охорони, 1 одинця техніки та 3 працівника Національного парку «Олешківські піски», 5 одиниць техніки та 30 чоловік Головного управління Національної поліції у Херсонській області та гелікоптер МІ-8 Міністерства оборони України який тричі проводив скидання води на місце пожежі.



Станом на 9:00 28 травня триває проливання окремих осередків тліючої лісової підстилки.

Шановні громадяни! З настанням тривалого періоду сухої та спекотної погоди частішають випадки виникнення пожеж в лісах. Вогонь знищує десятки гектарів лісових масивів, лінії електропередач, що розташовані поблизу лісових масивів, автомобільні та залізничні шляхи, також пожежі можуть викликати загорання будівель у населених пунктах. З метою запобігання пожеж в лісових масивах слід пам’ятати елементарні правила пожежної безпеки. Перебуваючи в лісах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском. Пам’ятайте! Погано загашене вогнище протягом 3-5 днів приховує в собі небезпеку.

Шановні відпочиваючі! Будьте уважними та обережними з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки та не забувайте нагадувати своїм дітям, коли ті йдуть на вулицю про небезпеку пустощів з вогнем та наслідки від цього.

Нагадуємо, що у тому разі, якщо ви виявили раптове загоряння, то негайно телефонуйте за номером 101!

ГУ ДСНС України у Херсонській області

0 коммент.:

Дописати коментар