31 травня 2018

Полтавська область: рятувальники провели масштабні тренування з ліквідації умовної лісової пожежі (ВІДЕО)

31 травня в лісовому масиві на території Руденківської сільської ради Новосанжарського району відбулися спільні спеціальні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації спричиненої лісовою пожежею.

Тренування відбулися за участі начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимира Салогуба, начальника Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрія Тараненка, голови Новосанжарської районної державної адміністрації Сергія Бульбахи, представників Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці, Полтавської облдержадміністрації, спеціалізованих служб цивільного захисту району та області.

Згідно тактичного задуму, працівник лісгоспу зі спостережної вежі за допомогою камер відеоспостереження помітив низову пожежу в лісовому масиві. Зважаючи на поривчастий вітер виникла загроза швидкого поширення полум’я. Працівники лісгоспу, які прибули на місце події для розвідки та гасіння, встановили, що вогнем охоплена площа 1,8 га. Зважаючи на масштаб та характер пожежі було прийнято рішення негайно залучити рятувальників Полтавського гарнізону ДСНС України. Вогнеборці, які швидко прибули на виклик, відразу приступили до гасіння умовної пожежі. На місці події було розгорнуто штаб пожежогасіння, а також, зважаючи на відсутність поблизу вододжерел залучено пожежний потяг для безперебійної подачі води до місця пожежі. Крім того, для оперативного реагування та з метою уникнення ускладнень безпілотним літальним апаратом проводилася повітряна розвідка району. Завдяки злагодженим діям учасників тренування умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати. Загалом, від ДСНС залучалися 60 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки.

«Сьогодні ми вкотре переконались у тому, що спеціалізовані служби цивільного захисту готові протидіяти лісовим пожежам. Дякую всім учасникам тренувань за тісну взаємодію та ефективну співпрацю. Від злагодженості наших з вами дій залежить наскільки швидко буде ліквідована надзвичайна ситуація. Оперативне реагування та налагоджена між службами система комунікації дозволяє звести до мінімуму екологічні втрати та не допустити розповсюдження пожежі на значні території», - підкреслив Головний рятувальник Полтавщини Володимир Салогуб.

Після практичної частин навчань було проведено аналіз та дана оцінка роботи кожного підрозділу та учаснику тренувань.



ГУ ДСНС України у Полтавській області
Опубліковано: 31.05.2018, 17:05

0 коммент.:

Дописати коментар