28 травня 2018

Житомирська область: за минулу добу рятувальники ліквідували 2 загоряння сухої рослинності, що загрожували кладовищу та лісу

28 травня о 12:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Котівка Андрушівського району.

На місці події з’ясувалося, що на полі на околиці населеного пункту горить суха трава та чагарники. Вогонь швидко рухався в бік лісу. Відстань до дерев у різних місцях складала від 5 до 10м.

Використовуючи воду із пожежної машини та помпу рятувальники оперативно розпочали гасіння полум’я по периметру. О 13:20 фахівці ДСНС локалізували загоряння, а о 16:10 – ліквідували. Вогнем пройдено 1га сухої рослинності.

Ще одне подібне займання сталося в с. Ставище Попільнянського району. Там, на території старого кладовища зайнялася суха трава, сміття та чагарники. Загасивши пожежу на площі 1га рятувальники не допустили поширення загоряння на могили та територію нового кладовища.

В обох випадках, за попередньою інформацією, загоряння сталися внаслідок необережного поводження з вогнем. Остаточні причини пожеж наразі з’ясовуються.



У ДСНС України у Житомирській області

Опубліковано: 28.05.2018, 13:21

0 коммент.:

Дописати коментар