13 листопада 2018

Думка Трампа про причину пожеж у Каліфорнії обурила американців




Відповідь президенту дали губернатор штату, пожежники і навіть зірки Голівуду.

31 загиблий, більше 200 зниклих безвісти – найжахливішу за останні 85 років пожежу в Каліфорнії ніяк не можуть приборкати. Отруєне димом повітря шириться штатом, на місці розкішних вілл згарища, збитків за кілька днів завдано на мільйони доларів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.


Одна за одною голівудські зірки повідомляють, що вогонь підступає до їхніх розкішних осель. "Вогонь в десяти кілометрах - он бачите наш будинок, а он де вогонь. Дуже страшно. Ми готові евакуюватися", - зізнається Уілл Сміт. Джеральд Батлер в масці на згарищі своєї вілли в Малібу, Майлі Сайрус теж жаліється, що її дім згорів ущент. Кім Кардяшьян, Леді Гага, Шер евакуювалися і теж дописують у соціальні мережі. "Не залишайтеся в будинках, аби захищати їх, дайте нам це зробити – інакше замість того, аби гасити ваші оселі, нам доведеться рятувати вас", - просить представник пожежного департаменту Марк Лорензен.


ВІДЕО
Голлівудські зірки закликають жертвувати гроші на потреби пожежників та воюють із Трампом
https://1plus1.ua/1plus1video/tsn/19-30/tsn-za-20181112-gollivudski-zirki-zaklikayut-zhertvuvati-groshi-na-potrebi-pozhezhnikiv-ta-voyuyut-iz-trampom

31 загиблий, більше 200 зниклих безвісти - найжахливішу за останні 85 років пожежу в Каліфорнії ніяк не можуть приборкати. Отруєне димом повітря шириться штатом, на місці розкішних віл - згарища, збитків штату за кілька днів завдано на мільйони. Голлівудські зірки показують, що залишилося від їхніх осель, закликають американців жертвувати гроші на потреби пожежників і знову воюють з Трампом.

Найстрашніше – бачити серед згарища жовті стрічки і людей в білому. Це означає появу нової жертви. "Команда знайшла тіло, коли працювала тут", - каже капітан пожежної бригади Пабло Сігуенца. Пориви вітру сягають 60 км/год, вогонь блискавично охоплює будинки, повітря важке, насичене димом, небезпечне для легень – така халепа у штаті трапляється щороку, однією з причин називають глобальне потепління. Але президент США Дональд Трамп у нього не вірить – дорогою в Європу він писав, що іншої причини для пожеж, крім поганого управління лісовими територіями, немає. "Негайно виправтесь або грошей з бюджету більше не буде", - наголосив він.

Читайте також: Лісові пожежі в Каліфорнії можуть призвести до евакуації мільйонів людей

Це викликало масивне обурення і у знаменитостей, на кшталт Леонардо ді Капріо, і у місцевих чиновників, а також пожежників, які навіть оприлюднили офіційну відповідь: "Оцінка президентом причин пожежі – небезпечно помилкова. Вогні ширяться не лише лісами, але і в населених районах та полях, де росте сухостій, суха погода та дме вітер". "Ця аномальна погода стала звичною, треба просто змиритися, що тепер вона невід’ємна частина нашого майбутнього. Далі буде тільки гірше", - каже губернатор Каліфорнії Джеррі Браун.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

ФОТОГАЛЕРЕЯ









Каліфорнія у вогні: потужна пожежа нищить ліси, будинки та автомобілі

Світ Сьогодні, 00:13

Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/dumka-trampa-pro-prichinu-pozhezh-u-kaliforniyi-oburila-amerikanciv-1248300.html

0 коммент.:

Дописати коментар