21 листопада 2018

Виступ фракції на пленарному засіданні Верховної Ради щодо контрабанди лісу. ВІДЕО


Веде засідання Голова Верховної Ради України ПАРУБІЙ А.В.

Зараз я надам слово для перерви від двох фракцій, і ми переходимо в зміни до Конституції, голоси в залі є. Колеги, ми маємо 1 годину 20, щоб пройти два питання пропозиції змін до Конституції.

Зараз надійшла заява від двох фракцій на перерву. Вони готові замінити перерву на виступ від трибуни. Прошу, будь ласка, включити мікрофон і прошу включити відео.


16:47:06

ЛЯШКО О.В.

Олег Ляшко, Радикальна партія. Влада нам розказує, що ми маємо піднімати ціни на газ, бо немає грошей в бюджеті, і ми не виживемо без кредитів Міжнародного валютного фонду. Я вам хочу зараз навести приклади, як грабують українців під прикриттям влади, і що насправді ми можемо вижити без будь-якого бюджету, коли в Україні буде чесна влада.

Сьогодні за моїм дорученням мої колеги народні депутати Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Євген Дейдей перебувають в Одеській області в порту Рені. Ми засікли там дві баржі із контрабандним лісом-кругляком. Покажіть, будь ласка, відео цієї контрабанди лісу, який вивозиться з Одеської області.

Викликали міліцію, поліцію. Поліція вилучила документи. Це займається фірма "Агро-Рені ЛТД". У порт зайшов ліс-кругляк, тисячі тонн лісу-кругляка. Ось одна накладна. А ось друга накладна. У порт Галац (Румунія) із цього ж порту цей же товар виходе вже під назвою "Дрова паливні". Одна і та сама фірма у порт завезла 20 числа ліс-кругляк, а вивозить на Галац (Румунія) дрова паливні. Отакі дві біржі із лісом-кругляком, а насправді з дровами паливними, а насправді з лісом-кругляком ми зараз отримали в Рені.

До речі, щоб ви знали, грущики цього порту одеського в Рені не получають місяцями зарплату. Кожен день іде контрабанда лісу через порт Рені, через інші українські порти.

Учора Держкомстат (ось цей ліс, який зараз затриманий контрабандою), Держкомстат вчора оприлюднив дані, 3 мільйони тонн дров паливних цього року вивезли з України. Я передаю вітання Президенту Порошенку, який кілька місяців тому заветував наш закон, який пропонував заборонити вивезення дров з України, тому що кожен в Україні знає, що під виглядом дров везуть насправді ліс-кругляк дорогоцінний. Варварськи вирубують ліс від Карпат до Сумщини, вивозять в Румунію, вивозять у Турцію, вивозять у Польщу, створюють робочі місця для наших конкурентів, а Україна в сировинну колонію перетворилась. Президент Порошенко заветував закон, який давав би можливість припинити цю контрабанду. Чому вони заветували цей закон? Тому що вони самі заробляють на контрабанді. За оцінками міжнародних фахівців мінімум на 5 мільярдів доларів щороку з України вивозиться контрабанди. Просить влада мільярд доларів кредит у Міжнародного валютного фонду, самі мільярдну контрабанду везуть з України. Я вимагаю від влади, від Генеральної прокуратури, від Служби безпеки розслідувати чому в порт Рені заходять дрова, ліс-кругляк, а виходять дрова необроблені. Притягнути до відповідальності митників і всіх, хто кришує цю контрабанду.



ЗАСІДАННЯ ТРИДЦЯТЬ ДРУГЕ
Сесійний зал Верховної Ради України
20 листопада 2018 року, 
http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6952.html

***



За дорученням Олега Ляшка депутати Радикальної партії Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько та Євген Дейдей зупинили контрабанду лісу-кругляку через порт в Рені на Одещини. Необроблений ліс, який за документами проходив як деревина, баржами мав прямувати до Румунії. Депутати викликали поліцію і проконтролювали фіксацію злочину. І це мізерна крапля в морі контрабанди лісу-кругляку, яку попри дію мораторію, вивозять з України, наголосив Андрій Лозовий.

«От лежить круглячок, кораблями вивозиться. Це наше багатство! А ці держиморди в погонах митної служби та інших структур все це кришують. Якщо вже вирубали, то робіть в Україні меблі, папір, іншу продукцію, дайте українцям роботу, зарплату, якусь впевненість у завтрашньому дні. А їм байдуже, їх це не цікавить, бо себе з Україною вони не асоціюють. Вони закордоном купують нерухомість, там вчать дітей, там лікуються, там одружуються, проводять часу більше, ніж в рідній країні, навіть займаючи найвищі державні посади. А деякі навіть місця на кладовищі покупляли. Фактично своїми діями, які ми зараз тут бачимо, коли сотні тонн лісу-кругляку так вивозиться, влада виганяє українців з рідного дому, змушує їхати їх на заробітки в ту ж Румунію, Польщу, Словаччину, Чехію, Угорщину, Італію, Іспанію, Португалію і працювати там замість того, щоб на своїй землі працювати і розвивати державу», - розповів Лозовий.

З трибуни парламенту Олег Ляшко навів відео-докази і документи, які підтверджують факти контрабанди лісу-кругляку на Одещині.

«Цим займається фірма «Агро Рені ЛТД». У порт зайшли тисячі тонн лісу-кругляку. Ось одна накладна, а ось друга накладна. У порт Галац із цього ж порту цей же товар виходить вже як «дрова-паливні». Тобто, одна й та сама фірма у порт завезла 20 числа ліс-кругляк, а вивозить на Галац в Румунію дрова паливні. При цьому, вантажники цього порту в Рені не отримують місяцями зарплату, а щодня контрабанда лісу йде контрабанда через нього та інші українські порти. Учора Держкомстат оприлюднив дані, що 3 мільйони тонн дров паливних вивезли з України. Це неприпустимо!», - обурився лідер РПЛ.

Політик переконаний: Україні не потрібні були б кредити МВФ і в бюджеті вистачало б грошей на підвищення зарплат і пенсій українцям, якби влада перекрила контрабанду.

«Кожен в Україні знає, що варварськи вирубують ліс від Карпат до Сумщини, вивозять його в Румунію, Туреччину, Польщу, створюють робочі місця для наших конкурентів, а Україна перетворилася на сировинну колонію. Президент Порошенко заветував закон, який давав би можливість припинити цю контрабанду. Чому? Бо вони самі заробляють на контрабанді. За оцінками міжнародних фахівців, мінімум на 5 мільярдів доларів з України вивозиться контрабанда. Влада просить мільярд доларів кредиту МВФ, а самі кришують мільярдну контрабанду. Я вимагаю від влади, Генеральної прокуратури, СБУ розслідувати контрабанду лісу-кругляку в порту Рені, притягнути до відповідальності митників і всіх, хто кришує цю контрабанду», - наголосив Ляшко.

Команда Олега Ляшка обіцяє не припиняти боротьбу з контрабандою і продовжувати захищати національне багатство та робочі місця українців.

Прес-служба РПЛ

0 коммент.:

Дописати коментар