21 листопада 2018

Волинська прокуратура закриває справи щодо вирубки лісів



Волинська прокуратура закриває кримінальні провадження, які стосуються вирубки лісів та зняла підозру з начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

Про це у Фейсбук повідомив член Луцького виконавчого комітету, свободівець Михайло Щур.

“Спільно з депутатом обласної ради Сергієм Сіваком, керівником обласної організації партії «Народний контроль» Павлом Данильчуком, заступником голови обласної організації ВО «Свобода» Миколою Федіком та громадською активісткою Марією Доманською зустрілися з начальником слідчого управління поліції у Волинській області Олександром Климовським. Основний предмет розмови – хід розслідування кримінальних справ, які були відкриті щодо незаконних дій та зловживань у лісовому господарстві області, в тому числі – посадовими особами обласного управління лісомисливського господарства, зокрема її теперішнім очільником Олександром Кватирком” , – розповів Михайло Щур.

Михайло Щур відзначив, що зловживання і порушення в лісовій галузі носять системний характер, на що неодноразово наголошують громадські активісти та засоби масової інформації, а також депутати Волинської облради.

“Результатом спільних дій представників громадськості, депутатів та журналістів стало відкриття ряду кримінальних проваджень. Одна з таких резонансних справ – кримінальне провадження щодо рубки дерев на території «Гушівського хутора» у Шацькому національному природному парку. Тож великим здивуванням для всіх нас стала інформація, що ця справа закрита працівниками прокуратури ще 10 вересня 2018 року. Не менш шокуючим стало те, що в межах іншого провадження, яке стосувалося незаконної рубки дерев у «Цуманській пущі», працівники прокуратури зняли підозру з Олександра Кватирка”, – повідомив член Луцького виконавчого комітету.

Зазначимо, що правоохоронні органи Волинської області вже неодноразово саботують розслідування справ, в яких фігурує лісове управління.

0 коммент.:

Дописати коментар