09 листопада 2018

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 2-тп (мисливство) (річна) "Звіт про облік, добування та розведення мисливських тварин"


ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

РОЗ'ЯСНЕННЯ

від 30.08.2017 р. N 17.4-12/20

ЗАТВЕРДЖУЮ
Перший заступник Голови Державної служби статистики України
______________ А. В. Іщенко
30 серпня 2017 року

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 2-тп (мисливство) (річна) "Звіт про облік, добування та розведення мисливських тварин"

I. Загальні положення

1. Ці Роз'яснення містять інформацію щодо показників форми державного статистичного спостереження N 2-тп (мисливство) (річна) "Звіт про облік, добування та розведення мисливських тварин" (далі - форма).

2. Форма відображає інформацію про фактичну кількість основних видів наявних та добутих (вилучених) копитних тварин, хутрових звірів, пернатої дичини на мисливських угіддях, які надані у користування юридичним особам згідно з чинним законодавством, а також дані про штучне розведення мисливських тварин у розплідниках.

3. Значення всіх показників форми (одиниці вимірювання - голів) мають формат представлення у цілих числах.

4. За відсутності даних відповідні рядки (графи) форми містять прочерки.

5. Показники форми ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

журналів обліку кількості диких тварин, дозволів на добування (ліцензій, відстрільних карток, дозволів на селекційний, діагностичний та науковий відстріл), щорічних контрольних карток обліку добутої дичини, актів випуску мисливських тварин для розселення на території мисливських угідь.

6. Фактична кількість диких тварин на території мисливських угідь відображається на основі матеріалів обліку диких тварин, проведеного після сезону полювання у звітному році, та весняного обліку кількості перелітних птахів.

Якщо у звітному році облік проводився декілька разів, то форма містить дані останнього обліку.

У тих випадках, коли облік кількості того чи іншого виду мисливських тварин не проводився у звітному році, форма містить дані останнього обліку цього виду.


II. Показники щодо кількості мисливських тварин та їх добування
(розділ I форми N 2-тп (мисливство) (річна))

1. Графа 1 вміщує дані про фактичну кількість мисливських тварин, наявних у мисливських угіддях на підставі матеріалів обліку звітного року.

2. Графа 2 вміщує дані про кількість добутих (вилучених) мисливських тварин на підставі дозволів на їх добування.

3. Рядок 200 містить загальні дані про кількість мисливських копитних тварин. Дані рядка 200 дорівнюють сумі даних рядків з 223 по 240.

4. Рядок 300 містить загальні дані про кількість мисливських хутрових звірів. Дані рядка 300 дорівнюють сумі даних рядків з 331 по 351.

5. Рядок 400 містить загальні дані про кількість мисливської пернатої дичини. Дані рядка 400 дорівнюють сумі даних рядків з 410 по 474.


III. Показники щодо розведення мисливських тварин у розплідниках
(розділ II форми N 2-тп (мисливство) (річна))

1. Графа 1 вміщує дані про кількість мисливських тварин, що розводяться у розплідниках.

2. Графа 2 вміщує дані про фактичну кількість мисливських тварин, випущених у природне середовище у власному господарстві, або реалізованих на сторону з метою розселення у мисливських угіддях.

3. Рядок 500 містить загальні дані про кількість копитних тварин у розплідниках. Дані рядка 500 дорівнюють сумі даних рядків з 501 по 507.

4. Рядок 600 містить загальні дані про кількість пернатої дичини у розплідниках. Дані рядка 600 дорівнюють сумі даних рядків з 601 по 605.

5. Рядок 700 містить дані про кількість хутрових звірів у розплідниках.

6. Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 2-тп (мисливство) "Ведення мисливського господарства" від 15.01.2014 року за N 18.1-12/4 є недійсними з 01.04.2018 року.


Директор департаменту статистики
сільського господарства та навколишнього
середовища Держстату

О. М. Прокопенко

0 коммент.:

Дописати коментар