15 грудня 2018

Боротьба з вогнем з використанням паливних процедур: загальний підхід до управління



Пожежонебезпечний період триває зараз на два місяці довше, ніж у 1970-х. Ще до настання літа, ліси починають готувати до великих пожеж, які швидко поширюються на дерева, які страждають від посухи, втомилися від боротьби з комахами та наразі конкурують за місце у надмірно щільних лісах.

Програми національного лісового вогню та палива були розроблені для зменшення та видалення зайвої рослинності. Щороку Управління лісового господарства Міністерства сільського господарства США ( USDA) використовує спеціальні вогнезахисні та механічні процедури для обмеження потенціалу екстремальної пожежної активності в національних лісах. Роки дослідження підтверджують, що ці процедури призводять до кращого результату подолання пожежі та допомагають пожежникам в їх зусиллях щодо реагування на загоряння.




Підготовка палива має важливе значення, коли в середовищі Wildland Urban Interface (WUI) знаходяться під загрозою життя та майна, де споруджувані споруди стикаються або стираються з нерозвиненою природною територією. (Фото Дерека Девіса, Управління пожежної охорони м. Керн.)

Моніторинг ефективності підготовки палива (FTEM) - це спільні зусилля, які Лісова служба використовує разом з іншими федеральними партнерами, щоб визначити, чи дійсно ці методи обробітку мають бажаний ефект. Пожежники та інші фахівці оцінюють зміни поведінки пожежі на оброблених та необроблених ділянках. Із 2006 року більш ніж 4000 взаємодій між природними пожежами та очищеними територіями були відслідковуються, записуються та зберігаються у великій базі даних. Статистика FTEM показує, що обробка палива ефективно знижує поведінку вогню приблизно в 80 відсотків часу. Лісові служби землевпорядників використовують цю інформацію для постійного вдосконалення того, як і де слід застосовувати майбутні технології очищення палива.

На цьому тижні Держсекретар Пердью (Perdue) підписав Меморандум про взаєморозуміння (зовнішнє посилання) з Асоціацією західних губернаторів (зовнішнє посилання) (WGA), щоб краще керувати зростаючим комплексом завдань, що стоять перед західними ландшафтами.

Ця угода є результатом двох поточних заходів: Спільною ініціативою Держсекретаря Пердью  та Національної ініціативи Західних губернаторів з управління лісами та пасовищами.



Дослідження показують, що паливна обробка ефективно знижує вогневу поведінку приблизно в 80 відсотків часу. (Фото Скотта Вільямса, Спеціаліста із протипожежного менеджменту USDA Forest Service.)

Оскільки пожежа не зупиняється на національних лісових кордонах, Спільна Стратегія Управління USDA заохочує федеральних, державних та приватних землевласників спільно управляти ризиками у великих масштабах шляхом розробки заходів з очищення палива на державних та приватних землях. Такі підходи є важливими, коли цінності життя та власності знаходяться під загрозою в Urban Interface Wildland (WUI), де будинки та підприємства стикаються з або з'єднуються з державними та федеральними дикими лісами.

Спільна стратегія управління спирається на попередні спільні зусилля, такі як Спільне керівництво з трансграничного партнерства з Департаментом лісового господарства штату Орегон, м. Ашленд (Ashland), штат Орегон, Служба збереження природних ресурсів та Лісова служба, в якій пожежні екіпажі використовують ланцюгові пилки для проріджування лісів, що покривають територію навколо Ашленда. У 2009 році і знову цього року, Ешленд був охоплений пожежами. На щастя, їх зусилля з очищення палива були ефективними та продовжують охороняти водорозділи, основні населені пункти та економічну інфраструктуру регіону. Звіт про проект стійкості лісв Ашленда  (посилання зовнішнє) проект доповіді (посилання зовнішнє) описує успіх стратегічного обробки палива..

Крім того, проект наклав понад 25 мільйонів доларів на контрактні доходи, що призвело до посилення готовності громади до загрозливих подій та створило міцні партнерські відносини між відповідними установами.

Вивчення цих ландшафтних методів підготовки  є постійним процесом. Пожежні керівники будуть першими, хто скаже, що чим більша участь, бездоганність та партнерство між залученими сторонами, тим краще ми можемо захищати громади, зберігати безпеку пожежних та захищати наші ліси.

Дженніфер Крофт, Прикладний екологічний вогонь, Служба підтримки лісів США
14 грудня 2018 р. о 17:15

0 коммент.:

Дописати коментар