23 січня 2019

Саботаж лісової галузі або Ліс на експорт

Допис взято із Facebook.



ДАЛРУ разом з усіма підконтрольними обласними управліннями та держлісгоспами вчиняють відкритий саботаж. Це стосується цінової політики на лісосировину та обсягів і умов її продажу.

Річ у тім що ДАЛРУ дало розпорядження на всі підконтрольні держпідприємства виставити на торги сировину в обсязі не більше ніж 40% від обсягів квартальної заготівлі. Ця ситуація звичайно створює штучний дефіцит сировини на ринку, що звичайно призводить до підвищення цін. В ультимативній формі до більшості бірж доведена вказівка що торги мають бути в електронній формі , щоб унеможливити питання зниження ціни. Томо що на публічних торгах з голосу підприємства покупці мають змогу попросити пониження ціни у представників лісгоспів, а електронні торги такої можливості не дають. Лише збільшення ціни. Це просто якась дискримінація деревообробних підприємств. 

Ціна Української сировини є найдорожчою в Європі. Ціни Німеччини в деяких позиціях є на 90% дешевшими ніж в Україні. Це відкрите цілеспрямоване вбивання деревообробної галузі. 

Такі низькі дії не пройдуть безслідно. Нажаль керівництво ДАЛРУ не захотіло повернутися обличчям до представників провідних деревообробних підприємств з переробки дуба на круглому столі що був ініційованим Асоціацією «ВАДеП» 15.01.2019 р. Деревообробники прагнули до діалогу, а почули що такі високі ціни лише для того щоб лісгоспи могли вижити. Відверта брехня і тотальне не бажання діалогу. Начальник Хмельницького ОУЛМГ Пешко Петро Степанович висловився що лісгоспи це великі платники податків з середньою заробітною платньою в 20000 грн і не має бажання опускати ціни для деревообробників бо ті не платять ні податків ні заробітної платні. І це думка державного менеджера якому заробітна платня платиться за рахунок деревообробних підприємств. Ганьба таким держпрацівникам.
Враховуючи все вищевикладене створюється враження що цей саботаж направлений на відміну мораторію на експорт лісоматеріалів.

Відповідні заяви будуть подані до всіх силових структур , а також до Адміністрації Президента України та до Прем'єр міністра України.

Деревообробка буде піднімати питання концесії лісів якщо державні менеджери не можуть впоратися з поставленими їм задачами на користь держави.

Ще одним важливим пунктом вбачаємо впровадження системи Prozoro в ринок продажів деревини.

0 коммент.:

Дописати коментар