12 січня 2019

Державіаслужба опублікувала мапу заборонених для польотів БПЛА зон



Державна авіаційна служба України опублікувала мапу зон, введено обмеження на польоти безпілотних повітряних суден.

"Питання безпечного використання безпілотних повітряних суден (БПС) недостатньо врегульовано, а чинна нормативна база ускладнює експлуатацію БПС з комерційною, спортивною метою, чи в якості хобі. З огляду на стрімкий розвиток ринку БПС, ми працюємо над розробкою нових правил, що безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору", - йдеться на сайті відомства.

12 Січня 2019  10:51

Безпілотні повітряні судна

Чинні правові норми, що регулюють використання безпілотних повітряних суден в Україні.
Зараз питання безпечного використання безпілотних повітряних суден (БПС) недостатньо врегульовано, а чинна нормативна база ускладнює експлуатацію БПС з комерційною, спортивною метою, чи в якості хобі. З огляду на стрімкий розвиток ринку БПС, ми працюємо над розробкою нових правил, що безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору.

Наразі, якщо ви маєте БПС вагою до 20 кг, польоти таких повітряних суден мають виконуватися у межах зон обмежень/резервувань повітряного простору. Для цього потрібно звернутися з листом в довільній формі за разовою заявкою до Украероцентру за 10 робочих днів за телефоном тел.: +380 44 351 59 92 (цілодобово), або nach_smeny@ukrsatse.aero.



https://avia.gov.ua/bezpilotni-povitryani-sudna-2/?fbclid=IwAR2jvCaNe92XviiXhdBck0XrQbHNsJXqk8ytEXrw-XvUMtZaHohvafi5aAQ


0 коммент.:

Дописати коментар