11 січня 2019

У мисливських угіддях Тернопільщини

За 2018 рік у мисливських угіддях Тернопільщини затримано 70 порушників правил полювання


Про це поінформував головний мисливствознавець області, головний спеціаліст відділу лісового та мисливського законодавства, охорони і захисту лісів управління Микола Слюсаревський.

Охорону державного мисливського фонду здійснює єгерська служба користувачів мисливських угідь та державна лісова охорона – відповідно здійснюються спільні рейди з працівниками поліції.

Патрулювання здійснюються не лише в дні полювання, протягом світлового дня, а й у нічний період часу.

Так, 2018 року в мисливських угіддях Тернопільської області проведено 1658 рейдів, затримано 70 порушників мисливського законодавства, на яких складено 70 протоколів на суму 22700 гривень. За словами Миколи Слюсаревського, в основному порушення правил полювання допускалось мисливцями без нанесення заподіяної шкоди державі, відповідальність за які передбачено ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Як зауважив головний мисливствознавець області, в аналізі ефективності охорони державного мисливського фонду не акцентувалося на тому, аби лише складати протоколи про вчинення адміністративного правопорушення. Разом із тим, порушники правил полювання, як і ті, хто ставить петлі, нищачи таким чином копитних і хутрових звірів, – ганебне явище, з яким потрібно боротися. До слова, за звітний період працівниками державної лісової охорони та єгерської служби знешкоджено 1634 браконьєрських петлі.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
11.01.2019

0 коммент.:

Дописати коментар