28 травня 2019

У Пакистані відновлюють ліси, висадивши мільярд дерев

Посушливі пагорби на північному заході Пакистану поступово стають широкими смугами пишною зеленої лісистій місцевості. Тут в рамках програми «Цунамі з мільярда дерев» місцевим урядом були висаджені сотні мільйонів дерев 42 різних видів. «Раніше це була повністю випалена земля. Тепер вона перетворюється на справжній зелений діамант », – сказав менеджер AFP Перуіз Манан.

Зусилля з лісовідновлення спрямовані на боротьбу з ерозією, боротьбу зі зміною клімату, скорочення повеней, збільшення можливостей опадів і надання економічних можливостей місцевим жителям. Велика частина земель, які зараз засаджують деревами, була знищена в період між 2006 і 2009 роками, коли пакистанський «Талібан» контролював більшу частину провінції Хайбер-Пахтунхва, де зараз проводиться такий грандіозний проект.



На додаток до більш ніж 300 мільйонам дерев, висаджених в регіоні місцевим урядом, 150 мільйонів саджанців роздали серед приватних землевласників, щоб ті висаджували їх, де їм зручно, а 730 мільйонів вже посаджених дерев були захищені, щоб вони змогли відновити своє зростання.

Незалежні спостерігачі підтвердили величезну кількість дерев, яких уже в раніше пустинній місцевості є понад мільярд. «Ми на 100% впевнені, що цифра про мільярд дерев правильна, – сказав менеджер Світового фонду дикої природи Пакистану Камран Хуссейн. – Все викладено в мережі. У кожного є доступ до цієї інформації».



Проект «Цунамі з мільярда дерев» відбувається в той час, коли запаси лісу в Пакистані скоротилися до небезпечного мінімуму; тільки 5,2 відсотка території країни покриті лісами, що значно нижче 12 відсотків, рекомендованих Організацією Об’єднаних Націй. Розпочавшись із 2014 році, програма «Цунамі з мільярда дерев» як і раніше потребує реалізації деяких захисних систем, таких як протипожежний захист, які необхідно впровадити до її очікуваного завершення в 2020 році

Читайте також:   НАТО назвала вірним своє рішення припинити бойову операцію в Афганістані

http://povin.com.ua/204709-28-05.html

0 коммент.:

Дописати коментар