27 травня 2019

Проект "Ліс історії. Чи знаєте ви це?"





Проект "Ліс історії. Чи знаєте ви, що?" "Це веб-сайт і мобільний додаток, присвячений місцям національної пам'яті в лісових районах РДСФ в Радомі, які охоплюють ліси Свентокшиських і південних провінцій Мазовецького, а також фрагменти Лодзинського краю. Окрім історичного змісту, проект містить інформацію про туристичні та освітні об'єкти, а також про природні та культурні маршрути.

У межах обласної дирекції державних лісів у Радомі не існує лісової інспекції, на території якої буде десяток десятків об'єктів, які вшановують події, які були свідками лісів. Їх об'єднує понад 400. Серед них цвинтарі, могили, пам'ятники, хрести та інші предмети з січневого повстання, I та II світової війни, післявоєнний період, вшанування заслужених діячів та інших важливих з точки зору історичних подій місць. Цей регіон є особливим з точки зору місць національної пам'яті. Вся територія нинішньої Центральної та Східної Польщі має багато пам'ятних місць. У західній і північній частинах країни їх немає або їх мало. Там не було Польщі протягом багатьох століть, отже, місця пам'яті мало.

Ідея для сайту та заявки виникла з того факту, що розташування Регіонального управління державних лісів у Радомі майже центральне, з урахуванням поточної території Польщі. Територія між Віслою і Піліцею лежала в межах Польського Королівства, а національно-визвольна боротьба листопадних і січневих повстань відбувалася переважно на її території. Період Першої світової війни був головним чином військовою діяльністю російських військ і німецько-австрійської коаліції, але тільки з кінця 1914 року, оскільки з 1915 року ця діяльність перейшла на Схід (нинішня Україна та Білорусь). У свою чергу період Другої світової війни був часом, коли ця територія лежала в межах німецької окупації, тобто була у розпорядженні іншого окупанта, з яким необхідно було боротися за незалежність. Німецький окупатор сам залишив багато місць у вигляді кладовищ, або інші форми мучеництва, де кров капала в польський ліс, не тільки польський. Окремим аспектом є місця пам'яті після вбивств комуністичного режиму. Їх кількість може збільшуватися в майбутньому.

Місця пам'яті надходять з різних періодів часу. Взагалі, вони пов'язані з боротьбою за незалежність, хоча окремі події документують і інші ситуації. наприклад, шведські війни. Також не існує правил їх розгортання. Наприклад, період першої світової війни документів кладовищ розташований переважно в північній частині (лісові райони Добєшин, Козеніце, Зволен) і південних кладовищах (Кельцький і Єнджежівський лісові райони). Період січневого повстання зафіксований обелісками та пам'ятниками, розміщеними у всіх районах. Те ж саме відноситься і до періоду Другої світової війни. Майже немає пам'ятних місць з періоду Листопадового повстання, оскільки в цьому районі було дуже мало битв.

Регіональне управління державних лісів Радом разом з лісовими районами охоплює ці місця з обережністю та захистом. У 2006 році Remembrance і Мучеництво визнав RDSF Радом золоту медаль «Гардіан місць національної пам'яті», в 2018 році глава Управління ветеранів війни і жертв Oppression визнав RDSF Радом медаль Pro Patria. Лісники були відзначені «за видатні досягнення в області культивування пам'яті про боротьбу за незалежність Республіки Польща »і щорічну співорганізацію церемонії в Wykus, підтримку ветеранів, популяризацію знань про польське підземне держава.

Проект також представляє природні та культурні цінності району РДСФ у Радомі, а також інфраструктуру туризму та лісової освіти. Ми також закликаємо Вас відвідати інші місця, такі як центри і палати освіти, зелені класи, місця зупинки, місця відпочинку, місця для вогнищ, природні об'єкти, культурну спадщину, місця для лісів та інші об'єкти. Додаток також включає навчальні шляхи, пішохідні стежки, велосипедні доріжки, маршрути скандинавської ходьби, кінні стежки, бігові лижі та інші маршрути, корисні для туристів.

Для того, щоб полегшити пошук цікавих місць, база об'єктів була розділена на категорії, а місця пам'яті додатково розділені на часові категорії . Сайт і додаток також містять історії, пов'язані з місцями національної пам'яті. Повну базу даних точок і маршрутів можна переглянути на карті . З рівня карти можна також перейти до деталей вибраного об'єкта. Праймери OpenStreetMap доступні в автономному режимі. Мобільний путівник також виступає комунікатором між туристами та лісовиками - користувач може повідомити, наприклад, про незаконний сміттєвий звалище, вогонь і повідомити про найважливіші події в цьому районі. Цікавою особливістю єможливість додавати пропозицію місця для включення в проект і відправляти його на сайт,Варто пам'ятати, що не всі ліси в регіоні знаходяться в управлінні лісовими інспекціями. Деякі ліси в безпосередній близькості від будівель знаходяться в управлінні міст, а багато лісів - приватні ліси. Перевірте його в базі даних лісів: http://www.bdl.lasy.gov.pl/portal/mapy . Лінійні та точкові об'єкти (маршрути тощо), видимі на карті, закінчуються на кордоні управління лісових інспекцій.

Заявка фінансувалася з власних ресурсів Державних лісів. Виробництво: AmistadMobile.pl.

Посилання на веб-сайт:

http://rdlpradom.treespot.pl

Безкоштовне додаток для телефонів можна завантажити з Google Play (користувачів телефонів Android) або з App Store (користувачів телефонів iOS). Його слід шукати, ввівши RDSF в Радом або в ліс історії. Посилання також доступні за адресою http://rdlpradom.treespot.pl


23/05/2019 | ЕДИТА НОВИЦЬКА

http://www.radom.lasy.gov.pl/aktualnosci/-/asset_publisher/1M8a/content/projekt-las-historii-czy-wiesz-ze-

0 коммент.:

Дописати коментар