29 травня 2019

На Закарпатті користуються вже більше як 940 км лісових доріг. ВІДЕО


Важливим елементом розвитку лісового господарства було й залишається будівництво лісових доріг. Закарпатські лісівники, у цьому напрямку, щорічно проводять комплекс заходів, спрямованих на будівництво та догляд за вже існуючими лісовими артеріями. Враховуючи ландшафт області, будівництво доріг є клопіткою працею. Однак незважаючи на це за останні більше ніж 10 років, лісівники зуміли побудувати за власний рахунок 325 км. доріг із твердим покриттям.

Лідерами серед будівництва лісових доріг в останні роки залишаються гірські держлісгоспи, а саме Рахівське та Брустурянське. Тільки в останньому за минулий рік було побудовано 8 км. дорожнього покриття. Для цього підприємство використовує свою техніку та проводить догляд за вже існуючими лісовими дорогами.

Перед тим як будувати лісову дорогу, вона має пройти проектно-кошторисну документацію в Укрдержліспроекті, а також проходить технічну експертизу в Укрендегірлісі. Надалі лісівники проводять роботи з будівництва земляного полотна, яке з часом покривають щебенем, гравієм або ж ін. твердим дорожнім одягом. Необхідно зауважити, що роботи з будівництва дорожного полотна виконуються екскаватором. Аби в подальшому дорога не руйнувалась, по обидві її сторони прориваються стічні канави для води. І це ще не весь комплекс заходів, які використовують лісівники при будівництві лісових доріг.

Розбудова лісових артерій допомагає не тільки покращувати ведення лісового господарства, протипожежної безпеки, але й значною мірою розвиває туристичний потенціал краю, а також відіграє важливу роль для місцевого населення. Подекуди лісові дороги з’єднують між собою населені пункти та навіть райони, як це можна побачити на прикладі Міжгірського та Тячівського районів. Що до майбутніх планів, то у 2019 році лісова дорожня інфраструктура продовжиться ще на 32 км.




Zakarpatski Lisivniki

Опубликовано: 29 мая 2019 г.

0 коммент.:

Дописати коментар