31 травня 2019

Галасюк: Про що не сказав Прем'єр...


Прем'єр і уряд сприяють консервації сировинної економіки України. Саме тому сьогодні українці не почули повноцінного звіту уряду і Прем'єр-міністра, пояснив заступник Лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк.

"Тому що про що їм звітувати? Про те, що за час їх керування сотні тисяч українців виїхали з України, стали вимушеними заробітчанами, емігрантами, щоб прогодувати свої родини замість створення цих сотень тисяч робочих місць в Україні? Чи про те, що вони піднімали тарифи і ціни замість підняття зарплат і пенсій? Те, що вони діяли під диктовку Міжнародного валютного фонду, замість того, щоби слухати громадян України, українських виробників – платників податків? Чи, може, про те, що в Україні зростає експорт сировини і слабшає промисловість?" - прокоментував нардеп.

В.Галасюк нагадав - за останні 7 років експорт зернових з України зріс втричі: "І при цьому хто став краще жити в селі чи в країні? Кілька олігархів. І це те, що робить цей уряд.

Україна експортує на 7 мільярдів доларів зернових, а борошна – лише на 70 мільйонів доларів. А з нашого зерна потім роблять борошно в Туреччині, а потім роблять спагеті в Італії, воно коштує уже в 5-7 разів дорожче, ніж та сировина, яку ми продали за кордон. Це економічний ідіотизм, якому потурає цей уряд і ця влада. І саме тому команда Радикальної партії одноголосно голосувала за відставку цього уряду і Прем'єр-міністра".

"Прем'єр-міністр хотів би з цієї трибуни сказати правду про свою позицію про ліс-кругляк? Про те, що він підписав, делегував арбітрів для розгляду судової справи в Євросоюзі проти України, щоб в єзуїтський спосіб спробувати відмінити мораторій на експорт лісу-кругляка, за який і команда Радикальної партії Ляшка, і дуже багато українських патріотів боролися в цьому залі. Ми з вами прийняли цей мораторій, і ми з вами його збережемо.

Чи, може, він хотів би розказати тут про політику високих цін і тарифів замість політики високих зарплат і пенсій, розвитку промисловості, яку пропонує наша команда? Навряд", - зазначив нардеп.

В.Галасюк підкреслив - саме з цих причин ми сьогодні не почули звіту уряду. Тож т реба радикально міняти економічну політику.



Олег Ляшко
Опубликовано: 30 мая 2019 г.

0 коммент.:

Дописати коментар