29 травня 2019

Площа лісової пожежі на заході Канади зросла до 130 тис. га



КИЇВ. 29 травня. УНН. Площа великої лісової пожежі на півночі канадської провінції Альберта продовжує збільшуватися через погодні умови і вже досягла 130 тис. га. Про це у вівторок повідомив телеканал CTV, передає УНН.

Ліси горять в цьому регіоні з середини місяця і 19 травня площа загоряння оцінювалася в 25 тис. га, але через сильний вітер і спекотну погоду вона постійно збільшується. До ліквідації загоряння залучено близько 600 пожежників, в тому числі з провінцій Британська Колумбія, Нова Шотландія і Онтаріо. За даними протипожежної служби регіону, в гасінні пожежі задіяні 28 вертольотів, вісім літаків і наземна спецтехніка.

Пожежі присвоєно шосту, вища, категорія складності.

Через пожежу свої будинки змушені були покинути майже 5 тис. осіб, які проживають поруч із зоною лиха. Рятувальникам вдалося відстояти місто Хай-Левел, в якому проживають близько 4 тис. осіб, але всі вони були змушені покинути свої будинки, коли вогонь підійшов близько до населеного пункту. Як повідомила у вівторок мер міста Кристал Макейтір, не виключено, що перші жителі можуть повернутися в Хай-Левел вже в кінці тижня.

У зв’язку з непростою ситуацією Міністерство освіти Альберти дозволило школярам 6-12 класів, які були змушені разом з батьками залишити свої будинки, не здавати підсумкові тести і випускні іспити.

Раніше УНН повідомляв, що близько 600 пожежників намагаються загасити лісову пожежу на заході Канади.

Джерело: УНН

0 коммент.:

Дописати коментар