28 травня 2019

Самі підпалили — самі загасили: у Києві рятувальники показали, наскільки готові гасити лісові пожежі


Сценарій лісової пожежі реалізували у лісгоспі на околиці столиці.

Столичні вогнеборці спостерігають активізацію лісових пожеж у Києві через походи на шашлик. З огляду на це вирішили показати, наскільки вони готові гасити такі пожежі. Навчання провели в Святошинському лісопарковому господарстві, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Сценарій лісової пожежі рятувальники реалізовують у лісопарковому господарстві на околиці Києва. На сорока сотках підпалюють кілька кущів і показують, як локалізувати проблему. Трактор вириває траншею, щоби вогонь не ширився. Працівники лісгоспу починають кидати землю на вогонь, потім у хід ідуть пожежні машини.

Читайте також: Рятувальники чатують на кордоні з Білоруссю через лісову пожежу, яка рухається до України

До місця пожежі підвозять воду. Якщо вогонь шириться і лісгосп не справляється, на допомогу викликають пожежників із частини.

Щоб встигнути показати всі свої технічні можливості, три кущі навмисне гасять упродовж п’ятнадцяти хвилин. Хоча і зізнаються, із ними могли б упоратися за дві. Зі справжньою такою пожежею масштабом у двісті соток теж, кажуть, довго б не гралися.

Пожежники не знали, що їдуть на псевдо виклик. Одягнені в справжню десяти кілограмову форму і приїхали з повною машиною води.

Читайте також: Масштабну пожежу у лісовому масиві на Одещині загасили: літак ДСНС скинув 24 тонни води

Рятувальники запевняють, що останні два роки технікою забезпечені. Хизуються трирічними пожежними машинами, з яких, як в американських фільмах, можна гасити полум’я в русі. Щоправда, цими можливостями ще не користувалися

Наостанок нагадують, що розпалювати багаття в лісопаркових зонах заборонено, окрім спеціально обладнаних ділянок. Якщо ви смажете шашлик у лісі без мангала і до вас підійде поліцейський, доведеться сплатити 1700 гривень.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Відео

Столичні рятувальники тренувалися гасити лісові пожежі

Вогнеборці спостерігають активізацію лісових пожеж у Києві, через походи на шашлик. І з огляду на це, вирішили показати, наскільки вони готові гасити такі пожежі. Навчання провели в Святошинському лісопарковому господарстві. За скільки вдалося показово загасити три кущі одинадцятьом машинам та шістдесятьом рятувальникам – у сюжеті.



https://kyiv.web2ua.com/sami-pidpalili-sami-zagasili-u-kievi-rjatuvalniki-pokazali-naskilki-gotovi-gasiti-lisovi-pozhezhi-9092/

0 коммент.:

Дописати коментар