26 березня 2020

Україна за 2 місяці наростила експорт виробів з деревини



За два місця цього року збільшився експорт виробів з деревини за низкою позицій на 25%. Про це голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький написав у Фейсбук.

“Хочу підкреслити, це не ліс-кругляк (який заборонений до експорту), а продукція з доданою вартістю – різні види пиломатеріалів, тріска, дрова колоті, щит, заготовки для європіддонів, пиляні заготовки та ін. Статистика по підприємствам, які належать до сфери управління Держлісагентства, така: якщо у грудні 2019 експортовано 54,4 тис. кубометрів виробів з деревини, то у лютому 2020 – більше 68 тис. кубометрів”, – написав він.

Зростання експорту за перші два місяці цього року склало 25%.

“Тобто, галузь поступово нарощує обсяги експорту виробів з доданою вартістю, а це надходження валютної виручки, зростання відрахувань до бюджету”, – підсумував Андрій Заблоцький.

https://agronews.ua/node/177466/

***


Україна наростила експорт деревини, попри карантин — Держлісагентство


Ярослав Вінокуров

26 березня, 2020 13:35

Андрій Заболоцький


За перші 2 місяці 2020 року обсяги експорту виробів з деревини зросли на 25% попри запровадження карантину та обмежень у світі, пов’язаних з поширенням коронавірусу.


Про це повідомив голова Державного агентства з лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

«За два місця цього року збільшився експорт виробів з деревини за низкою позицій. Хочу підкреслити, це не ліс-кругляк (який заборонений до експорту), а продукція з доданою вартістю — різні види пиломатеріалів, тріска, дрова колоті, щит, заготовки для європіддонів, пиляні заготовки», — повідомив він.

За даними Держлісагентства, у грудні 2019 року з України експортували 54,4 тисячі кубометрів виробів з деревини, а у лютому 2020 року цей обсяг зріс на 25% — до 68 тисяч кубометрів.

«Тобто, галузь поступово нарощує обсяги експорту виробів з доданою вартістю, а це надходження валютної виручки, зростання відрахувань до бюджету», — додав Заболоцький.

Зазначимо, що Україна запровадила заборону (мораторій) на експорт необробленої деревини до ЄС у 2015 році з метою боротьби з незаконною вирубкою карпатських лісів. Водночас, з того часу Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу.

На початку 2020 року в уряді повідомили, що планують скасувати заборону на експорт лісу.


0 коммент.:

Дописати коментар