23 березня 2020

"Не помітили" вирубку лісу на понад 5 мільйонів гривень — ДБР повідомило про підозру трьом посадовцям лісгоспу



Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру трьом майстрам лісу ДП «Красноградське лісове господарство» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що посадовці не забезпечили належне зберігання майна лісгоспу. Внаслідок цього з 2018 по 2019 роки сторонні особи без будь-яких дозволів вирубали близько 400 дубів та 247 сосен на території ДП «Красноградське лісове господарство». Через службову недбалість майстрів лісу державі завдано збитків на суму понад 5,2 мільйона гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

23/03/2020 

0 коммент.:

Дописати коментар