22 березня 2020

На околицях Виноградова волонтери і лісівники висадили червонокнижний ясен білоцвітий


Локальним співорганізатором Всеукраїнської акції «Озеленення України» у Виноградівському районі став благодійний фонд «Виноградів». 20 березня волонтери, лісівники та представники органів влади висадили 550 дерев червонокнижного ясеня білоцвітного, якими заклали майбутній парк. Ще 450 дерев висадили в інших куточках району.

«Ми побачили оголошення про масштабний проект, коли активісти збирались за 24 години посадити 1 мільйон дерев і вирішили долучитись. Так місто матиме ще один парк. Ясен білоцвітий, який ми посадили сьогодні, вже за 10-15 років радуватиме своїм цвітом», - розповідає про задум представниця фонду «Виноградів» Евеліна Шперик. Ця акція відбулась напередодні Міжнародного дня лісів, який в Україні та світі відзначають 21 березня. 

Хоча через карантин від масштабу, до якого планувалось залучити мешканців усього міста, довелось відмовитись, але, все-таки, благородну справу на користь природи зробили. Тепер на околиці міста, неподалік санаторію «Теплиця», з’явиться новий парк. «Через карантин довелось відмовитись від масштабності, нажаль. Але спільними зусиллями добру справу ми все ж зробили і заклали майбутній парк», - коментує акцію голова Виноградівської РДА Василь Кіш. 

Благодійний фонд «Виноградів» запрошує містян долучитись і спільно проголосувати за назву для майбутнього парку, який виросте ясеню білцвітного. Пропонуються дві назви: «Білий парк» і «Ясен-парк». 

До голосування можна долучитись в коментарях до статті на сайті Голосу Карпат, а також під публікацією на ФБ-сторінці благодійного фонду «Виноградів» та Голосу Карпат.




0 коммент.:

Дописати коментар