23 березня 2020

На Тернопільщині запобігли загорянню лісу (Фото)


У Бучацькому районі на Тернопільщині 17 березня хтось підпалив пасовище. Суха трава швидко розгорілася — виникла пожежа. Вогонь уже прямував до лісу державного підприємства «Бучацьке лісове господарство».

Спільними діями рятувальників, працівників лісової охорони Криницького лісництва та жителів сіл Бертники та Чехів вогняне полум’я, яке прямувало в лісове урочище «Бертники», було приборкане — лісової пожежі не допустили. Про це повідомили в пресслужбі Тернопільського обласного управління лісового і мисливського господарства.



Прийшла весна й люди почали випалювати суху траву. Причини загоряння різні, зокрема дитяче хуліганство, елементарна необережність тих, хто кидає непогашені цигарки, залишає палаючі багаття без нагляду. В результаті палаюча суха трава знищуює молоду лісову рослинність, пошкоджує господарські і житлові споруди, вбиває дрібних тварин.

Нерідко таке випалювання провокує виникнення серйозних лісових пожеж і несе загрозу життю та здоров’ю людей, к це сталося у Бучацькому районі.

ДП «Бучацький лісгосп» закликало всіх бути відповідальними, саме тепер, у надскладний час, дбати про природу, берегти здоров’я та не наражати на небезпеку інших.

0 коммент.:

Дописати коментар