25 березня 2017

6 тисяч сіянців сосни висадили на Черкащині у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» (ФОТО)



Сьогодні в Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» садили дерева. До акції приєдналися учні Черкаського шкільного лісництва (школярі старшої ланки Геронимівської загальноосвітньої школи), а також керівництво області.



Начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко зазначив, що в рамках лісокультурної кампанії лісівниками Черкащини вже посаджено 1030 гектарів лісів. А під час сьогоднішньої акції висадять 6 тисяч сіянців сосни на території близько гектара.

Перед висадкою працівник Дахнівського лісництва Володимир Нелез провів для учасників акції інструктаж, наголосивши на важливості сьогоднішньої роботи:


- Садити ліс — це нелегка справа. Варто пам’ятати, що головне — це не кількість висаджених саджанців, а якість їх посадження.



Долучилися до акції і владці області. Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко разом із сином Микитою коментує мету сьогоднішньої акції:

- Разом із молоддю та працівниками адміністрації ми беремо участь у акції, аби показати, що майбутнє залежить від нас, що ми повинні залишити на цій землі слід. Тут ми бачимо дерева, які садили наші бабусі і дідусі, наші батьки, тому ми також маємо залишити таку пам’ять для наших дітей і майбутніх поколінь, — наголосив Юрій Олегович.



Висаджували саджанці сосни і військові, зокрема обласний військовий комісар Євген Курбет.

- До сьогоднішнього дня мав можливість саджати лише фруктові дерева, а ось такі саджаю вперше. Сьогодні гарний день, гарна погода і все це свідчить про те, що ліс буде також гарно зростати, — говорить Євген Олександрович.



За роботою Євген Курбет розповідає, що між лісівниками і військовими є багато спільного і це не лише схожа форма:

- З самого початку агресії на Сході України лісівники нам активно допомогають. Тепер і наша черга їм допомогти, зокрема, і сьогодні, висаджуючи майбутній ліс.

Не менш вправно саджають сосну і школярі лісничої школи. Це і не дивно, адже для кожного із них це вже не перша висадка саджанців.




- Я не пам’ятаю скільки років уже саджаю ліс, але точно багато. Це, справді, корисна справа, та і час на свіжому повітрі допомогає відпочити та розслабитися, — говорить Максим.



- Саджаючи ліс, ми можемо зробити вклад в охорону екології. Це хороша і потрібна робота, — наголошує Вікторія.



Сьогодні ще одна земельна ділянка Черкащини поповнилася молодими насадженнями майбутнього лісу, і через десятки років черкащани матимуть змогу насолодитися могутніми, крислатими соснами. А все починалося із маленького саджанця…









25.03.2017 

0 коммент.:

Дописати коментар