31 березня 2017

В Геройському лісництві гасили "масштабну лісову пожежу" (фото)



30 березня в Геройському лісництві (Збур’ївське лісомисливське господарство Голопристанського району) відбулися спільні командно-штабні тренування «Організація гасіння масштабної лісової пожежі. Відпрацювання порядку управління силами та засобами, задіяними до гасіння пожежі. Вдосконалення питань організації взаємодії та координації дій».

Керівником тренувань був заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан, повідомляє ГУ ДСНС в Херсонській області.

За тактичним задумом у лісовому масиві Геройського лісництва після відпочинку в лісі невстановлених осіб, які покинули вогнище незагашеним, виникла лісова пожежа. У результаті поривчастого вітру вогонь швидко розповсюджується лісовою підстилкою, пожежа є низовою із загрозою переходу у верхову.

Розповсюдженню вогню в лісовому масиві сприяє наявність сухої трави, повалених сухих дерев та хвойної підстилки. В результаті високої (4 класу) пожежної небезпеки, пов’язаної із високою температурою повітря (до +28°С) сильного вітру (до 20-25 м/с) пожежа швидко розповсюджується.

З моменту отримання повідомлення до місця виникнення лісової пожежі направлено відділення 8-ДПРЧ Голопристанського району та 2-а відділення на автоцистернах 21-ДПРЧ Олешківського району.

О 05:00 оголошується збір особового складу за сигналом «ЗБІР-АВАРІЯ» та відбувається розгортання на місці надзвичайної ситуації зведеного загону гасіння лісових пожеж.

На місці надзвичайної ситуації у складі розгорнутого пересувного пункту управління почав роботу штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Прибуваючі сили та засоби підпорядкованих підрозділів формуються у зведений загін та направляються до розпорядження керівника гасіння лісової пожежі для гасіння пожежі.

Завдання тренувань по перевірці сил і засобів підрозділів ГУ ДСНС у Херсонській області до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовою пожежею, виконано.




www.0552.ua
Фото: ГУ ДСНС України у Херсонській області
09:09 31.03.2017

0 коммент.:

Дописати коментар