24 березня 2017

У Херсонській ОДА обговорили питання фінансування лісогосподарських підприємств



Під час засідання громадської ради при облдержадміністрації активісти виказали своє занепокоєння щодо відсутності фінансування лісогосподарських підприємств, так як наближується пожежонебезпечний період.

Фінансування протипожежних заходів передбачено обласною Програмою «Ліси Херсонщини» на період протягом 2017-2020 років, кошти на реалізацію якої не виділені.

З питанням щодо виділення коштів на реалізацію Програми, представники обласного управління лісового та мисливського господарства під час засідання звернулись до першого заступника голови обласної ради Василя Зеленчука, якого було запрошено на засідання громадської ради при ОДА для обговорення.



3 березня Програма була затверджена на засіданні колегії облдержадміністрації, після чого депутати підтримали рішення щодо її впровадження.

Як зазначила заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Лідія Покотило, що нажаль коментаря та відповіді на питання щодо терміну у який розпочнеться фінансування Програми вони не отримали.

Нагадаємо, що цього року з державного бюджету не було виділено коштів на утримання лісових господарств, через те, що на державному рівні статус лісів Херсонщини було визначено як ресурсний. Але ліси області насаджені штучо та мають екологічне, а не ресурсне призначення — зупинити переміщення пісків.



З початку року облдержадміністрація зверталась письмово до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та Державного лісового агентства лісових ресурсів України щодо виділення фінансування на утримання лісових господарств області, але також відповіді не отримали. Про це розповів в.о. заступника голови облдержадміністрації Євген Рищук.

0 коммент.:

Дописати коментар