19 червня 2017

Про результати стажування викладачів Інституту лісового і садово- паркового господарства в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) за програмою міжнародної мобільності Еразмус+ (напрям КА1)


Стажування викладачів за програмою Ерасмус+ в Університеті сталого розвитку проходило протягом одного місяця. Фахівцями, які відвідали Німеччину протягом цього періоду, були професор Сопушинський Іван Миколайович, доцент Гаврилюк Сергій Анатолійович та старший викладач Миклуш Юрій Степанович.

Метою стажування є обмін досвідом між вітчизняними та закордонними викладачами, методиками викладання, ознайомлення з європейськими освітніми програмами навчання фахівців в галузі лісового господарства. Стисло описати діяльність наших працівників можна наступним чином:

- розроблення окремих модулів дисциплін, що викладаються у нашому університеті, відповідно до вимог Європейського освітнього процесу, зокрема розроблено ввідні модулі навчальних дисциплін «Геоінформаційні системи в лісовому господарстві» та «Дистанційне зондування в лісовому господарстві» англійською мовою (доступні у віртуальному навчальному середовищі нашого університету за посиланням http://vee.nltu.edu.ua/);

- обмін досвідом Університету сталого розвитку м. Еберсвальде щодо практики викладання вище згаданих дисциплін, їх структур та матеріально-технічного забезпечення;

- ознайомлення з особливостями академічного життя студентів та викладачів, структурами навчальних програм лісового профілю різних рівнів вищої освіти;

- вивчення особливостей співпраці між університетами та виробничими підприємствами;

- обговорення можливостей обміну студентами для навчання за кордоном Окремо варто відзначити набутий досвід з використання літальних апаратів (зокрема БПЛА – безпілотний літальний апарат, дрон)для дистанційного зондування Землі, в тому числі й вкритих лісовою рослинністю ділянок. З метою набуття практичних навичок не тільки керування такими апаратами, але й опрацювання отриманих зображень земної поверхні, інтерни ознайомилися із особливостями планування дистанційного зондування з дронів та формування об’ємної моделі земної поверхні з отриманих матеріалів. Для цього використано спеціалізований програмний продукт Pix4D.

В період стажування викладачі мали нагоду ознайомитися не тільки з життям в університеті, але й відвідати лісові масиви, підприємства лісового профілю та визначні місця.



Рис. 1. Практичні заняття із запуску БПЛА

Загалом отриманий в результаті стажування досвід і набуті знання викладачів інституту дадуть змогу підвищувати рівень викладання та оцінювання студентів в нашому університеті і в подальшому розвивати міжнародну співпрацю.



Рис. 2. Доц. Сергій Гаврилюк, проф. Ян-Петер Мунд, ст. викл. Юрій Миклуш (м. Еберсвальде, Німеччина) Підсумовуючи вищесказане, варто відмітити неабияку зацікавленість педагогів та адміністративного персоналу Університету сталого розвитку м. Еберсвальде у подальшій співпраці із Національним лісотехнічним університетом України.

Юрій Миклуш
Сергій Гаврилюк

П'ятниця, 16 червня 2017, 07:10 |

0 коммент.:

Дописати коментар