10 травня 2018

Євростат про рекордний експорт деревних пелет із Росії в ЄС



Як стало відомо, європейські аналітики опублікували рекордні цифри з експорту деревних паливних гранул із Росії в Європейський Союз. За даними Євростат, у 2017 році в Європу було ввезено 1,4 млн тонн пелет із Росії. Це на 25% більше, ніж роком раніше.

Не можна також забувати, що близько 120-150 тис тонн гранул щорічно експортується російськими компаніями у Південну Корею.

Якщо повернутися до європейського ринку пелет, то більшість гранул, що поставляються із Росії в ЄС розподіляється серед датських споживачів: трейдингових компаній та великих теплоелектростанцій.

Європейські аналітики пов'язують зростання обсягів експорту гранул із Росії з поновленням роботи ТОВ «Виборзькії лісопромислової корпорації» (завод з Ленінградської області потужністю 1 млн тонн пелет на рік). Однак, не можна забувати, що в 2017 році в Росії як у СЗФО, так і в Сибірському федеральному округах відкрилося кілька великих біопаливних заводів. Вони також 100% орієнтовані на експорт в Європу. Два ці фактори: відновлення активної роботи ТОВ «ВЛК» та запуск нових потужностей дозволили Росії збільшити експорт пелет в Європу.

08 травня 2018 

0 коммент.:

Дописати коментар