15 серпня 2018

На Миколаївщині вогонь знищив майже 1000 кв. м. лісу


Лише, за добу, 14 серпня на Миколаївщині зареєстровано 3 лісові пожежі.

На території лісового масиву ПРАТ «Микитівський гранітний кар’єр» Вознесенського району двічі горіли листвяна та хвойна підстилка, суха трава, дрова загальною площею 700 кв.м. На місцях працювали рятувальники 12 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Причини пожеж наразі встановлюються.

Цього ж дня рятувальники 16 ДПРЧ залучались до гасіння хвойної підстилки на території Мішково-Погорілівського лісового урочища Вітовського району. За попередніми даними пожежа сталася через підпал. Силами вогнеборців вдалось не допустити розповсюдження площі горіння, яка на момент прибуття склала 100 кв.м.



Пам’ятайте, що своєчасне вжиття превентивних заходів дозволить уникнути пожежі, яка під дією високої температури та вітру може за короткий проміжок часу розповсюджуватися до значних масштабів, а це в свою чергу завдасть значної шкоди довкіллю та здоров’ю мешканців області! Беручи до уваги прогнози синоптиків, про становлення на Миколаївщині 5 (надзвичайного) класу пожежної небезпеки Головне управління ДСНС України у Миколаївській області закликає бути відповідальними під час відпочинку в лісових масивах. Пам’ятайте, що один покинутий недопалок чи сірник можуть знищити не одну тисячу насаджень! Якщо Ви не в змозі самостійно приборкати полум’я, негайно телефонуйте за номером Служби порятунку “101”! — наголошують рятувальники.



0 коммент.:

Дописати коментар