27 серпня 2018

Вирубка Біличанського лісу з боку Гостомеля – вирізали 32 дерева



Активісти зупинили вирубку у Біличанському лісі з боку Гостомеля.

Про це повідомив один з мешканців селища, який був на місці події.

“Ми побачили вирубку десь близько 14-ї години. Приїхав трактор й почав розчищати майданчик під будівництво. Ми одразу повідомили лісникам та керівництву нацпарку. Також викликали поліцію. Лісники приїхали дуже швидку. Вирубку зупинили. По акту лісників вони всигли зрубати 32 дерева – груша і дуб”, – розповідає гостомельчанин Сергій.



“Почали вони різати ще на вихідних, але ми лише сьогодні побачили. Приїхала техніка, яка це все мала вивозити. Власник показав документи на землю, сказав, що купив ділянку у квітні і що його юристи перевірили все, обтяжень нема”, – додає Сергій.



Чоловік також розповів, що у забудовника є право власності, але дозволу на вирубку лісу нема.

У поліції повідомили, що за фактом незаконної порубки відкрили кримінальне провадження, будуть вилучати техніку й подавати до суду клопотання про арешт.

Власником земельної ділянки виявився дехто Олексій Кушилун з Гостомеля.

Продав йому цю земельну ділянку Олексій Пєший, син екс-депутата Ірпінської ради від “Батьківщини” забудовника Валерія Пєшого, одного з дерибанщиків земель в межах Біличанського лісу.



Активісти припускають, що Кушилун може бути підставною особою, яку використовує Пєший, щоб подивитися на реакцію правоохоронців.

Як відомо, активісти з Коцюбинського не один рік вимагають винести межі Біличанського лісу в натуру, який може назавжди зупинити дерибан. Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина подала відповідну програму по винесенню меж Нацпарку до проекту “Нові лідери”. Її проект потрапив до 100 найкращих.

27 Серпня 2018

0 коммент.:

Дописати коментар