28 серпня 2018

Нелегальна вирубка на Закарпатті сягає майже 20 млн грн на рік




Відвантаження деревини без біркування, масова вирубка здорових дерев, проблеми з технікою безпеки – під час рейду закарпатськими лісами знімальна група «СтопКору» не зустріла жодної ділянки, на якій не було бодай одного порушення. З усіма виявленими фактами журналісти «Стоп Корупції» вирушили до керівництва Свалявського лісгоспу.
Директор підприємства Олександр Дуфінець раптом пішов у відпустку, тому знімальна група намагалась поспілкуватись з головним лісничим, але і той такій увазі явно не зрадів: «Ви чого не прийшли для начала у лісгосп або повідомили, що ви будете там, і я би підготувався: були би стовбці, всьо би було», – пише stopcor.org.




Зазначимо, що незаконні рубки тут фіксували і представники міжнародної організації фонду дикої природи. «Вирубка була біля 5 га і багато тут є різних підозр про лісопорушення, серед них такі, як зберігання паливно-мастильних матеріалів з порушенням правил сертифікації і заготівлі продукції, трелювання деревини транспортними засобами, що спричиняють ерозію грунту. Якщо говорити мовою цифр, то біля двох тисяч метрів квадратних виявлено підозр на те, що вирубано більше лісу, ніж дозволено», - стверджує спеціаліст з питань лісового господарства Дмитро Карабчук.

Наш інсайдер заявляє, що рубають тут 50% лісу від загальної річної заготівлі – незаконно. А це 40 тисяч кубів лісу на рік, тобто щонайменше 18,5 млн грн. Таке варварське поводження з лісами призводить не тільки до облисіння Карпат, а й породжує корупцію та незаконно збагачує керівництво лісгоспу.

Подробиці власного розслідування – в ексклюзивному відеосюжеті:


28 серпня 2018р.

0 коммент.:

Дописати коментар