28 серпня 2018

Віктор Балога вказав на «єдиного куратора» української митниці


Я погоджуюсь з правилами сайту та політикою приватності

Митницю в Україні контролюють спецслужби, які призначає Президент України. Тож саме очільника потрібно спитати, чому державна скарбниця недоотримує митні платежі.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Віктор Балога.

Гість програми, коментуючи питання щодо оголошеної урядом війни з контрабандою, зазначив, що сьогодні серед митниць – як на кордонах України, так і на внутрішніх – за платежами лідирують митниці у Борисполі та Одесі, проте «дірки» є усюди. Ініціативу Прем’єр-міністра, як зазначив Віктор Балога, він підтримує, «головне, щоб це був не піар».

Політик також пояснив, хто «курує» роботу українських митниць: «У митниці куратор завжди один – контролюють митницю завжди, ми чудово розуміємо, спецслужби, а спецслужби призначаються Президентом України, за Конституцією. То потрібно спитати Президента, чому ми сьогодні не отримуємо мито. Бо завжди ми чітко розуміємо: якщо є політична воля – Гройсман не буде робити таких великих потуг, щоб зупинити контрабанду і до нас пішло мито. Гройсман правильно оцінив – у нас недоотримання за митом, за надходженням у державну казну – до 10 мільярдів доларів».

Віктор Балога порівняв цю суму з кредитами МВФ у розмірі 2-3 млрд дол. та наголосив, що Україні у випадку з митом є за що боротися.

Гість програми додав, що у випадку із незаконним вивозом лісу-кругляку за кордон чи видобутком бурштину такі дії не можуть відбуватися без відома влади. Віктор Балога нагадав про прийнятий ВРУ закон щодо заборони вирубки лісу та його експорту: «Але те, що Банкова його не виконує, це вже питання до Президента».

Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду заявив, що для мінімізації втрат від контрабанди та інших «схем» на українському кордоні влада підготувала план заходів. 


0 коммент.:

Дописати коментар