12 листопада 2018

Кількість загиблих від лісових пожеж у Каліфорнії зросла до 31

Влада намагається стримати поширення двох величезних пожеж на півночі і півдні штату, залишити свої вілли вимушені зірки, які мешкають у Малібу


CNN

Кількість загиблих у результаті лісових пожеж в американському штаті Каліфорнія зросла до 31. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомила влада штату, тіла п'яти загиблих були виявлені в згорілих будинках і один чоловік зустрів смерть в автомобілі. Всі ці люди стали жертвами на півночі Каліфорнії.

Зниклими безвісти вважаються понад 200 осіб, влада сподівається, що більшість із них будуть знайдені живими.

Лісова пожежа спалахнула на півночі Каліфорнії в четвер, 8 листопада. Там загинули 29 людей, ще двоє загинули на півдні штату, біля курортного містечка Малібу, де також палають ліси.

Повідомляється про мародерство у південній зоні пожежі, поліція затримала кілька людей.

Пожежі в Каліфорнії вже називають найбільш руйнівними в історії. На півночі штату вигоріла територія в 44 000 гектарів, на півдні - 33 700 га. Вогонь повністю знищив містечко Парадайз - 6 700 будівель.

Пожежа загрожує місту Малібу, елітним передмістям Лос-Анджелеса й округу Вентура. Влада змушена евакуювати майже чверть мільйона людей.

До вівторка в штаті утримається суха вітряна погода, що не сприяє гасінню вогню.

Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун попросив президента США Дональда Трампа про допомогу. Перебуваючи в Парижі, той написав у Twitter: "При правильному управлінні лісовими ресурсами ми можемо зупинити спустошення, яке постійно відбувається в Каліфорнії. Час ставати розумнішими!"

0 коммент.:

Дописати коментар